Ukoliko se selite u novi dom ili samo osvežavate svoj trenutni prostor rezmotrite ideju da organizujete svoje dom tako da privlači više pozitivne energije. Vaš izbor nameštaja, predmeta, dekoracija i njihov raspored može imati ogroman uticaj na energiju unutar vašeg doma. Vaš dom bi trebao biti vaše svetilište gde se osećate zbrinuto, puni energije i ispunjeni.

Drevna kineska disciplina poznata kao feng šui deluje u oblasti dekorisanja i organizacije vašeg doma u cilju donošenja što bolje Či energije. Slobodno bazirani na principima feng šuija evo nekoliko saveta koji imaju za cilj uvođenje više pozitivne energije u vaš dom.

Prostor

Prostor je važan koncept za razmišljanje. Ne važno je da li je vaš dom velik ili mali ili ako čak imate majušnu sobu! Da biste doneli pozitivnu energiju u prostor bilo koje veličine on mora biti dobro organizovan i bez nepotrebnih stvari. Razmislite šta je za vas ključno a čega se možete odreći u recimo dobrotvorne svrhe.

Oslobađanje od gužve i gomilanja otvara put dobroj energiji da uđe u dom. Prostor ne mora nužno biti „razređen“. Ključno je otarasiti se stvari koje su nepotrebne pošto one predstavljaju energiju stagnacije koja može postati negativna i otežati atmosferu vašeg doma.

Osvetljenje

Pristojno osvetljenje i provetrenost utiču na enrgiju u vašem domu. Postarajte se da zavese propuštaju dovoljno prirodnog svetla u svakoj oblasti doma. Tamne prostorije usporavaju energetske vibracije i stvaraju osećaj depresije. Ako je prirodno osvetljenje teško obezbediti pronađite rasvetu sa „prirodnim“ svetlom ili sijalice „pune“ rasvete ili LED rasvetu.

Kvalitet vazduha

Kvalitet vazduha je takođe važan. Postarajte se da su filteri redovno promenjeni i očišćeni u klima uređajima. Možda bi ste trebali investirati i u prečišćivač vazduha. Zelene kućne biljke su prirodni prečišćivači i imaju neke odlične bonuse.

Dodaju lepotu vašem okruženju, one su živa bića sa vlastitim energetskim poljima. To udvostručuje pozitivnu energiju! Takođe razmotrite o dodavanju mirišljavih štapića ili neke armoma-terapija mirise.
Žalfija, belo cveće i citrusni mirisi najbolje rade posao.

Boje

Izbor boja igra veliku ulogu u energiji vašeg doma. Crna koliko god moderna zapravo može privući i držati negativnu energiju ako je upotrebljena u velikoj količini. Nije neophodno da se potpuno otarasite crnih stvari samo se postarajte da ih dobro izbalansirate sa svetlim i radosnim bojama.

Bela je jedna od najboljih izbora za privlačenje pozitivne enrgije. Ako razmišljate o beloj kao svetlu, ona zapravo sadrži sve boje duge kada je gledamo kroz prizmu. Ovo čini belu boju veoma moćnom.

No,reč opreza, previše bele može davati nadmoćan utisak te se postarajte da je izbalansirate nekim drugim bojama. Zemljani tonovi su naročito lepi da ih iskoristite na nekim niskim i centralnim površinama. Zelene biljke takođe ovde pomažu plus čiste vazduh.

Glavne boje duge takođe mogu pomoći oko pozitivnih vibracija unutar doma. Svaka boja ima jedinstven aspekt, tako da uvođenjem tih boja u vaš dom pomažete privlačenju tih energija.

Bez obzira koju bolju koristite u dekoru postarajte se da težite balansu.

Nameštaj i dekoracije

Izbor nameštaja i dekoracija takođe utiče na energiju doma. Da biste je održali pozitivnom odaberite komade koje volite. Ako kupujete stare stvari ili polovne postarajte se da ih energetski pročistite.

Upalite nešto žalfije oko ovih stvari, upotrebite tečni rastvor žalfije preko njih ili ostavite svoje dragocenosti na suncu ukoliko je to moguće. Ne želite staru ili nepoznatu energiju u svom prostoru. Čak i kada su predmeti novi razmislite o ovom postupku kako biste postavili pozitivnu energiju za sebe i svoj dom.

Raspored predmeta još jedan od faktora za privlačenje pozitivne energije. Pokušajte da izbegnete gužvu i pretrpavanje nameštajem i dekoracijama. I njima je potreban određeni prostor kako bi energija neometano prolazila. Ovim se vraćamo na ideju o prostoru. Budite promišljenji i oko boja koje birate za svoj nameštaj i dekoracije. Na posletku razmotrite o dodavanju ogledala kako biste otvorili prostor i reflektovali odraz te dobre energije koja ulazi u vaš dom.

Još mnogo toga bismo mogli reći o prizivanju pozitivne energije u naš dom ali ovi saveti će vam svakako pomoći da odnekud počnete. Težite srećnom balansu i zabavite se dekorišući!