Kada je pre trideset godina doktor Michael Shannon spasao život prevremeno rođene bebe nije mogao ni da sluti da će mu se decenijama kasnije usluga vratiti.

dr Michael Shannon, pedijatar, zaglavio se unutar vozila koje je se upalilo nakon saobraćajne nesreće. Jedan od spasilaca koji su pomogli da se, ozbiljno povređen, dr Shannon, izvuče iz automobila bio je Chris Trokey, medicinski brat u vatrogasnoj službi.

Kada je gospodin Trokey posetio bolnicu gde je dr Shannon proveo 45 dana oporavljajući se od unutrašnjih povreda, uvideo je da je čovek kog je spasao isti čovek koji mu je podario život 30 godina ranije.

Gospodin Trokey je rođen sa samo 1.5kg težine i sa verovatnoćom preživljavanja 50%. Dr Shannon je radio prekovremeno ulažući velik trud kako bi povećao šanse maloj bebi i stabilizovao njegovo stanje.

Pošto je video ponovo gospodina Trokeya na nedavno održanoj fondaciji za borbu protiv raka, dr Shannon je izjavio: „Neverovatno je posmatrati ih sve kako odrastaju, ali doživeti da vam se jedan od njih vrati u život, dana kada vam je to zaista potrebno, to je zaista neverovatno.“

Trokey je sada otac, i možete predpostaviti – dr Shannon je dečakov pedijatar.