Kako se vratiti u taj period? Ne možete izbeći i ne primetiti tu beskrajnu radost i slobodu u dečijem ponašanju dok se igraju po kiši, skaču po trambolini, prskaju vodenim pištoljima, valjaju po snegu, penju po drveću, vrte po vrteškama vičući: „ovo je super!“ Koliko dugo mogu da zadrže tu magiju sa sobom?

Kakve sve blokade odrasli ljudi imaju, šta ih sve to sputava? Gotovo bez izuzetka, odgovor je strah. Kada poredimo ova dva dihotomna aspekta našeg života, krećemo se od mesta ljubavi ka strahu. Negde usput, počeli smo da sumnjamo u sebe ili nam je možda rečeno da nismo dovoljno dobri. Možda je to samo put koji smo izabrali, kojim smo se bavili u nekom drugom životu, a koji i dalje nastavljamo ovde, sada. Možda je društvo to koje nas uči da ne možemo verovati sebi, našim snovima, našoj intuiciji.

Svako bi trebao da preuzme odgovornost za sadašnji trenutak svog života, iako nekako izgleda da je neko drugi odgovoran za to. Zaista…nisu.

Dakle, tema je prevazilaženje strahova. Kako mi to radimo? Kako se možemo vratiti na mesto ljubavi i magije koja je bila deo nas dok smo bili deca?

Ukazaćemo na nekoliko saveta koji vam mogu biti od pomoći.

Meditirajte na oslobađanju strahova. Možete koristiti i snimke vođenih meditacija koje će vam pomoći da se rasteretite. Ako ste zaista spremni, ovo može biti avenija transformacije.

Počnite da verujete porukama koje primate u svakodnevnom životu od svojih duhovnih vodiča i od vas samih.
Shvatite da mnogi strahovi nisu vaši, oni su vam usađeni od strane vaših roditelja, baka i deka, za neke, ali ne za sve…religija, vaši preci, pa čak i u nekim slučajevima, vaši prethodni životi mogu biti uzroci. Često, tražeći u meditaciji da budete oslobođeni posebnih strahova možete iskoreniti neke od njih, ako ne sve.

Primenite tretmane energetskog isceljivanja. Energetsko lečenje može očistiti čakre, iskoreniti negativne entitete i raskinuti energetske vrpce koje mogu pogoršati strahove koje imate.

Pronađite odakle dolaze vaši strahovi. Da li držite krivicu, bes ili ljutnju duboko u sebi? Ako je odgovor potvrdan, onda je vreme da oprostite sebi i drugima. Nećete moći da krenete napred dok se ne oslobodite tog pritiska. A to je upravo zbog toga što će vaš pogled na svet biti pod uticajem besa, krivice i ogorčenosti.

Počnite da razvijate svoju intuiciju. Ne postoji bolji način da počnete da verujete sebi.

A koji je najbolji način da započnete? Samo krenite!
Primenite neke od ovih saveta. Nemojte čekati. Pre nego što i sami shvatite, gledaćete oko sebe i sve će izgledati svetlije i puno života.

A šta se zaista promenilo? Vi. Oslobođeni okova straha.