NAPOMENA: POTRUDITE SE DA KORISTITE ORGANSKI LIMUN KOJI NIJE PRSKAN HERBICIDIMA, JER U POJEDINIM MARKETIMA MOŽETE VIDETI NATPIS GDE UPOZORAVAJU DA KORA LIMUNA NIJE ZA UPOTREBU.

Izgleda da su svi usvojili naviku pijenja tople vode sa limunom, pa zašto ne probate i vi. Ovaj napitak će osloboditi vaše telo toksina koji se nagomilavaju svakog dana, i ubrzaće funkciju vašeg digestivnog trakta.

Poznati nutricionista i medijska ličnost, Keri Glassman, je takođe usvojila ovu naviku i kako je izjavila na vestima ABC radija: „jedna čaša tople limunade pre doručka ne samo da će pomoći vašem telu da ostane hidrirano već će vam ubrzati varenje i umanjiti apetit.“ U nastavku, osnivač Food Coach NY, nutricionista Dana James je ukazala na odlična pročišćujuća svojstva vode sa limunom i njene sposobnosti da poveća detoksikaciju zbog gorčine limuna „koji aktivira rad žuči i pomaže uklanjanje masti i toksina.“ Dakle eto dovoljno razloga da počnete da konzumirate ovaj napitak.

Jednu stvar morate imati u vidu kod pripreme ovog napitka koju ljudi obično zaborave — dodajte limunovu koru! Ovo će vam maksimizirati učinak na zdravlje jer limunova kora zadrži flavonoid limonin iz koje potiče najveće oružije detoksa.

Sledeći put kada budete pripremali vašu čašu tople vode sa limunom obavezno dodajte barem pola kašičice kore limuna i uživajte u svim blagodetima koje pruža ovaj napitak.