Blagodeti meda su nam svima dobro poznati, ali samo neki od nas znaju za taj miks meda i vode koji može biti od velike koristi za naš organizam.
Ovaj napitak je korišćen u lečenju mnogih bolesti ali i u kozmetičke svrhe.

Priprema medene vode:

Potrebna vam je jedna kašičica meda koju ćete razumtiti u čaši zagrejane vode. Na ovaj način dobijate 30-procentni medeni rastvor koji je identičnog sastava kao krvna plazma. Med daje vodi strukturu koja podstiče njene isceliteljske sposobnosti. Ovo je naučno dokazano. Organizam apsorbuje medenu vodu u potpunosti i veoma brzo.

Voda sa medom propremljena na ovaj način ima mnogo benefita:

Normalizuje varenje, popravlja funkciju celokupnog gastro trakta, rešava problem takozvanih lenjih creva. Poboljšava imunitet, leči prehladu, bronhitis, čisti pluća na prirodan način kroz utrobu.
Čisti celokupan organizam. Ponaša se antibakterijski, antiviralno i antifungicidno. Normalizuje rad debelog creva. Konzumiranje medene vode je odličan način da obnovite crevnu floru i eliminišete dizbalans mikroba.

Bori se protiv parazita u organizmu. Svi oblici parazita u crevnog traktu ne vole žutu boju. Kada jednom krenete u napad sa žutim napitkom oni će prestati da se razmnožavaju i otpuštaće sve depozite izmeta u crevima. Zbog toga u početku možete primetiti povećan volumen vaše stolice ali nemojte da vas to uplaši. Ovo je samo jedan način detoksikacije.

Napitak takođe pomaže kod nekontrolisanog mokrenja. Med je hidroskopan, vezuje vodu, tako da bubrezi i bešika nisu opterećeni preko noći.
Medena voda može biti korisna i u kozmetičke svrhe, ona neguje kožu i ostavlja je vlažnom svilenom i mekom ne dodir.

Kako je konzumirati:

U preventivne svrhe medenu vodu možete konzumirati svakog jutra na prazan stomak i trebalo bi da je popijete brzo. Takođe je dobro piti je pre odlaska na spavanje.
Uvek je pripremajte neposredno pre konzumiranja.