Kako su Amerikanci bili prisiljeni na konzumiranje GMO hrane i vladi pisali peticije radi tačnog deklarisanja proizvoda, druge zemlje širom sveta su već uklanjale transgenske sastojke iz svojih zaliha. Dok su Amerikanci molili da saznaju kakve se to vrste agro i GMO hemikalija nalaze u njihovoj hrani, ruska vlada preduzima radikalne mere kako bi u potpunosti eliminisala proizvodnju genetski modifikovane hrane.

Manipulacija prirode na genetskom nivou i pretvaranje svega toga u imovinu i profit predstavlja način poslovanja biotehnološke industrije. Najzloglasniji gigant biotehnologije Monsanto, sa sedištem u Sent Luisu, praktično vodi vladine agencije koje su postavljene kako bi zadržale ljude na sigurnom. Ispostavilo se da bezbednost vladinih agencija, posebno FDA, može biti otklonjena od strane moćnih industrija radi napretka korporativne agende širom sveta.

Rusija zauzima stav protiv GMO proizvoda

Potpredsednik Vlade Arkadij Dvorkovič je u intervjuu za javnost na međunarodnoj konferenciji o biotehnologiji u ruskom gradu Kirova rekao „Kada je GMO u pitanju, napravili smo odluku da nećemo koristi bilo kakve GMO hemikalije u proizvodnji hrane.“ Do sredine 2017. godine, svi GMO proizvodi koji mogu da dođu u kontakt sa okolinom moraju biti registrovani kod ruske vlade. Za to vreme, doći će do zastoja celokupne proizvodnje genetski modifikovane hrane, na taj način podstičući ruske poljoprivrednike da proizvode zdravu hranu.

Tokom proteklih deset godina, akcija GMO u Rusiji pala je sa 12 na 0.01 odsto. To je uglavnom zbog toga što ruska vlada nije infiltrirana od strane industrijske biotehnologije, kao što je to slučaj u Americi. Monsanto operativci su rutinski u dosluhu sa američkom vladom godinama kako velika biotehnološka industrija nastoji da nameće genetski modifikovane organizame i agro-hemikalije stanovništvu.