Vekovima, tibetanci su praktikovali lečenje i transformaciju svesti uz pomoć zvuka. Moderna nauka sada otkriva lekovite tajne ovih mističnih metalnih činija sa isceljujućim zvukom.
Rezonance koje proizvode ove ručno rađene činije mogu vidljivo poboljšati imunitet, smiriti otkucaje srca, sniziti krvni pritisak, smanjiti bol kod pacijenata obolelih od raka i drastično smanjiti nivo stresa. Zaista, telo postaje prijemnik dubokog isceljenja.

Poreklo i istorija Tibetanskih činija

Tibetanske činije sa isceljujućim zvukom, prvi put su se pojavile u oblastima Himalaja. Nazivaju se još i Himalajske činije, koriste se u jogi, pri meditaciji i u terapiji muzikom, pri isceljivanju zvukom i religioznim ceremonijama. Smatraju se simbolom „nepoznatog”, a njihove vibracije su opisane kao „zvuk manifestacije univerzuma.”

Datiraju još iz perioda Bude Šakjamunija (560-480 pne), ali tačni detalji porekla ovih magičnih činija su još uvek misterija. Neki kažu da su poklon šamanističke prebudističke „Bon” religije. Tradicionalno, monasi i monahinje koristili su posude u ritualima, pri molitvama i meditacijama.

Tibetanske činije proizvode „zvuk praznine.”

Prema lokalnim legendama, jedan od metala koji se koristi za tibetanske činije je gvozdeni meteorit. Budući da su meteoriti, pronađeni na Tibetu, putovali kroz atmosferu sa veoma niskom koncentracijom kiseonika, njihov sastav se razlikuje od drugih meteorita i ne mogu se naći na bilo kojem drugom mestu u svetu. Možda je to jedan od ključnih razloga za lekovitu moć ovih činija.

Prirodno lečenje kroz moć zvuka

Šamanističke kulture su koristile zvuk i pevanje kako bi potstakle stanje transa koje dovodi do izlečenja. Slično tome, smatra se da tonovi tibetanskih činija i drugi terapijski zvuci dovode u sklad moždane talase i stvaraju terapeutski efekat na um i telo.

Zvuk Tibetanskih činija uklanja stres, smanjuje bol i poboljšava imunitet. Pročišćava energetske kanale. Takođe, može se koristi i za čišćenje kristala i amajlija.

Po budističkoj tradiciji, koristili su ih kako bi signalizirali početak i kraj meditacionog ciklusa. Emituju veoma čiste tonove.
Predlažemo vam da nabavite svoju tibetansku činiju sa isceljujućim zvukom. Tehnika njihove upotrebe je laka, obično ne oduzima više od nekoliko minuta, a iskustvo može biti predivno.