Morska so ubrzano postaje sve popularnija, jer sve više ljudi saznaje o svim zdravstvenim koristima koje so ima da ponudi. Morska so se dobija prirodnim putem iz mora i ne prolazi kroz bilo kakvu obradu koja menja prirodu soli.

Tako zadržava mnoge bitne minerale koji su potrebni našem telu kako bi bili zdravi. Ova prirodna so je neuporedivo zdravija od jodirane soli dostupnih na tržištu.
Predstavljamo vam deset značajnih koristi koje možete iskusiti upotrebom prirodne morske soli.

Jak imuni sistem – Morska so prirodno pomaže da izgradite jak imuni sistem, tako da se lakše možete izboriti sa virusima, prehladama, groznicama, gripom, alergijama i drugim autoimunim bolestima.

Alkaliziranje – Morska so se alkalizira u telu, jer nije izložena visokim temperaturama i nije lišena svojih minerala, niti ima bilo kakve dodatne štetne veštačke sastojake. Na taj način vam može pomoći da se spreči i preokrene visok nivo kiselosti u telu, što zauzvrat eliminiše rizik od ozbiljnih i smrtonosnih bolesti.

Mršavljenje – Verovali ili ne, morska so pomaže u regulisanju telesne težine. Omogućava organizmu da stvori više sokova za varenje, tako da hranu koju jedemo brže vari, a to sprečava nagomilavanje u digestivnom traktu, što bi u protivnom moglo dovesti do zatvora i gojenja.

Problemi sa kožom – morska so za kupanje vam može pomoći da ublažite svrab kože, kao i kod ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su ekcem i psorijaza. Morska so otvara pore, pospešuje cirkulaciju kože i hidrira tkiva, tako da koža može brže da se izleči.

Astma – Morska so je efikasna za smanjenje inflamacije u respiratornom sistemu. Proizvodnja sluzi se usporava tako da možete ponovo lakše disati. Neki kažu da je prskanje morske soli po jeziku nakon što se popije čaša vode jednako efikasno kao i korišćenje inhalatora. Ono što je najvažnije, nema neželjenih efekata kada se uzima u umerenim količinama.

Zdravlje za srce – U kombinaciji sa vodom morska so pomaže kod smanjenja visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska i može pomoći u regulisanju nepravilanog srčanog ritma. Takođe morska so pomaže u sprečavanju ateroskleroze, srčanih i moždanih udara.

Dijabetes – Morska so smanjuje potrebu za insulinom, održavajući odgovarajući nivo šećera u organizmu. Stoga je so suštinski deo ishrane ako ste dijabetičar, ili ukoliko postoji rizik da obolite od ove bolesti.

Osteoporoza – Nešto više od 1/4 soli koja se nalazi u telu, skladišti se u kostima, što im pomaže da ostanu jake. Kada organizam nema dovoljne količine vode i soli, počinje da crpi natrijum iz kostiju, što na kraju može dovesti do osteoporoze. Stoga, unošenjem dovoljne količine vode i soli, možete sprečiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima – Kalijum je od suštinskog značaja za pravilnu funkciju mišića. Morska so ne samo da sadrži male količine kalijuma, već pomaže telu da ga apsorbuje bolje od drugih namirnica.
Tako je efikasna i u sprečavanju bolova u mišićima, kao i kod grčeva.

Depresija – Morska so se takođe pokazala efikasnom u lečenju različitih vrsta depresije. So održava dva osnovna hormona u telu koja vam mogu pomoći da se bolje nosite sa stresom. Ovi hormoni su serotonin i melatonin, i oni vam pomažu da se osećate dobro, kao i da se opustite i da bolje spavate noću.