Kupus je jedna od najboljih namirnica. Može se koristiti kao obrok ili u svrhu alternativne medicine. Kupus se koristi vekovima zbog svojih lekovitih svojstava.
Bogat je antioksidantima i mineralima koji su neophodni za naše telo kako bi bili zdravi. Takođe sadrži velike količine vitamina C i U. Kupus je naročito od velikog značaja za osobe koje boluju od anemije, jer je prirodni antiseptik, što znači da pomaže da se telo obnovi mineralima i vitaminima koje izgubimo tokom dana.

Sok od kupusa može izlečiti mnogo manjih bolesti, mamurluk, hronične probleme sa kašaljem, čak i upalu uha. Ima diuretička svojstva koja omogućavaju da deluje kao prirodni laksativ. Može čak i da izleči čir na želucu! Zbog visoke koncentracije sumpora, hlora, joda koje sadrži kupus nema problema sa čišćenjem membrane crevnog trakta.

Sok od kupusa je takođe odličan za ljude koji pate od gubitka sluha, nedostatka kalcijuma, i još mnogo toga. Čak se promoviše kao način da se spreči rak! Svakodnevno konzumiranje soka od kupusa, pokazalo se kao izuzetno efikasno u prevenciji i lečenju kancera dojke, debelog creva, jetre, pluća, jajnika. Kupus sadrži sulforafan jedinjenje koje štiti ćelije od invazije kancerogena.

Možete čak koristiti sok od kupusa, ukoliko želite da smršate. Zbog supstanci koje kupus sadrži inhibira konverziju šećera u masti.

Sok od kupusa je izuzetno hranljiv i možete ga veoma lako napraviti.
Potreban vam je sokovnik, kupus i jabukovo sirće. Potopite kupus u toplu vodu i dodajte malo jabukovog sirćeta. Koristeći nož odstranite stabljiku i isecite kupus na pola. Polovinu ubacite u sokovnik i iscedite ga. Isto možete uraditi i sa drugom polovinom ili je možete ostaviti za posle.

Zatim, pijte! Iako ukus može biti jak na prvi pogled, ovaj sok će vam pomoći mnogo više nego što možete zamisliti.