Jeste li ikada probali kombinaciju meda i cimeta?
Čudesna kombinacija meda i cimeta od davnina je korišćena za lečenje velikog broja bolesti. Naučnici su zapazili da med i proizvodi od meda pozitivno i isceljujuće deluju na ceo organizam.
Čak i kada je med sladak, a uzima se u malim dozama, poput leka, ne može škoditi ni dijabetičarima.

Srčana oboljenja

Lekovita svojstva kombinacije meda i cimeta smanjuje holesterol u krvi i pozitivno deluje u prevenciji srčanog udara. Studije pokazuju da se konzumiranjem ove kombinacije, smanjuje rizik od ponovljenog udara kod osoba koje su već doživele srčani udar. Redovnim korišćenjem meda i cimeta, srčani otkucaji postaju snažniji. Takođe, redovna upotreba meda i cimeta deluje revitalizujuće na vene i arterije koje sa godinama, gube fleksibilnost i postaju zakrčenije.

Artritis

Osobe koje boluju od artritisa mogu imati veliku korist od konzumiranja ove sjajne kombinacije prirodnih sastojaka. Potrebno je da svakog dana rastvore dve kašičice meda sa jednom manjom kačičicom cimeta u šolji tople vode i popiju na tašte. Nedavno je na Univerzitetu u Kopenhagenu sprovedeno istraživanje u kome je učestvovalo 200 pacijenata. Doktori su svima prepisali kao terapiju med i cimet pre doručka. Posle nedelju dana kod 73 pacijenta prestao je bol, a u roku od mesec dana većina njih počela je da hoda bez bolova.

Prehlada

Oni koji pate od prehlade, mogu uzeti kombinaciju od jedne supene kašike meda i četvrtine kašike cimeta, tri dana za redom. Ovim procesom se smiruje kašalj, prehlada i čiste se sinusi.

Stomak

Primećeno je da se med i cimet uspešno nose sa stomačnim problemima, zatim bolovima, a uklanjaju i stomačne čireve iz korena.
A prema studijama sprovedenim u Indiji i Japanu, otkriveno je da med u kombinaciji sa cimetom, oslobađa stomak od gasova.

Imunološki sistem

Dnevno konzumiranje ove kombinacije osnažuje imuni sistem i štiti telo od bakterijskog i virusnog uticaja. Naučnici tvrde da med sadrži različite vitamine i gvožđe u velikoj količini.

Problemi sa varenjem

Cimet u prahu posut na dve kafene kašičice pre obroka, uklanja kiselinu u želudcu i pomaže varenje.

Grip

Naučnici u Španiji su dokazali da med sadrži prirodni sastojak koji neutrališe klice gripa i štiti pacijenta od prehlade.

Infekcije kože

Nanoseći med i cimet u prahu na problematične delove kože uspešno se rešava problem ekcema, svrabova, bubuljica i svih tipova kožnih infekcija.

Gojaznost

Kombinaciju meda i cimeta u prahu rastvoriti u šolji prokuvane vode i popiti na prazan stomak, pola sata pre doručka i uveče pred spavanje. Kada se uzima redovno smanjuje problem prekomerne težine i nedozvoljava nagomilavanje masti u organizmu, čak i kada osoba konzumira visokokaloričnu ishranu.

Umor

Nedavne studije pokazale su da šećer koji se nalazi u medu, više pomaže nego što šteti našem organizmu. Starije osobe koje uzimaju med i cimet u prahu opreznije su i budnije u životu. Svakodnevna upotreba ove kombinacije dovodi do povećane vitalnosti organizma već posle nedelju dana.

Neprijatan zadah

Stanovnici Južne Afrike koriste napitak od meda i cimeta u prahu u vrućoj vodi kako bi ispirali grlo i od ranog jutra zadržali svež zadah u toku celog dana.