Terapija urinom podrazumeva pijenje sopstvenog urina u određene terapeutske svrhe. Možete li koristiti njegova lekovita svojstva ili ćete se priključiti nekoj drugoj vrsti tretmana, procenite sami!

Poslednjih dvadesetak godina štampano je puno knjiga na temu prirodnog isceljenja i svi autori su jedintveni u sledećem: promena načina ishrane, unošenje vode u dovoljnoj količini, izlaganje tela sunčevoj energiji i jednonedeljeni post za čišćenje organizma, važni su za naše zdavlje.

Poreklom iz Indije

Stari narodi poznavali su još jednu tajnu zdravlja i dugovečnosti — urinoterapiju.
Terapija urinom podrazumeva pijenje sopstvenog urina u određene terapeutske svrhe. Potiče iz Indije gde ima svoje pristalice a ako se bolje pogleda, i u nekim drugim narodnim lekovima nalazi se primena urina u lekovite svrhe. Njegovo korišćenje na koži i problemima koji se javljaju na njoj, kao na primer, atletsko stopalo ili ujedi meduze, opšte su prihvaćeni. Međutim, deo primene koji zateva pijenje urina nailazi na različite reakcije i velika neodobravanja.

Tumačenje Malahova

Pristalice urinoterapije tvrde da putem ove metode, pijući sopstveni urin, možete da se oslobodite herpesa, HIV virusa, lepre. Na skupu koji je, ne tako davno, održan u Indiji, oko 600 pristalica ove meotode lečenja objavilo je da se ovim putem mogu lečiti ozbiljna zdravstvena oboljenja kao što su artritis i rak. Kao potvrdu svojih teorija oni ističu kompleksnu strukturu urina koju izjednačuju sa važnošću krvi za ljudski organizam.

Genadij Petrovič Malahov, popularni ruski narodni lekar i televizijski voditelj u svojoj knnjizi „Urinoterapija“ razmatra uticaj urina na čovekov organizam i iscrpno opisuje njeno dejtvo u lečenju određenih bolesti receptima koji su dati u knjizi. Njegovo tumačenje je savremeno i ukazuje na mnoga lekovita i unikatna svojstva ove važne tečnosti ljudskog organizma.

Psihološke barijere

Bez obzira da li ste pobornik ove metode ili ne, sve pristalice urinoterapije naglašavaju da se pacijentu daje, isključivo, sopstveni urin (autourinoterapija), da se koristi samo srednji mlaz, koji je sterilan i čist, dok su u početnom i završnom mlazu sadržane štetne materije.

Doktor Vejl, svoje mišljenje o urinoterapiji, najslikovitije prikazuje svojim psihološkim barijerama: odvratnost na intuitivnom nivou i intelektualno ubeđenje da pijenje urina narušava jasnu poruku organizma da se sam oslobađa ove beskorisne stvari.

Razlozi i tvrdnje jednih i drugih jasni su i mogući. Procenite sami da li možete koristiti lekovita svojstva urina u terapeutske svrhe ili ćete se priključiti onima koji će potražiti druge vrste tretmana, više po svom ukusu.