Život je onakav kakvim ga napravimo.
Jedinstven u zaustavljenom trenutku.
Duboko proživljen u osećanjima.
Autentičan u neprolaznom vremenu i nepreglednom prostoru Univerzuma.
Očima duše, Sanja Ribić Milivojević život oslikava u unikatnim, ručno rađenim ogledalima od kamena.

Sanja Ribić Мilivojević

Ogledalo kao simbol istine, mašte, stvaralaštva i veze sa podsvešću, po tumačima snova, ukazuje na potrebu suočavanja sa sobom. U odrazu sopstvenog lika i delića svoje duše, dođite i otkrijte tajnu „Srećnih ogledala“ u Carskoj palati Sirmium u Sremskoj Mitrovici kojom se od 15.januara predstavlja Sanja Ribić Milivojević. Izložba će biti otvorena u četvrtak u 18 sati, a posetiocima će se obratiti Ilija Nedić, načelnik gradske uprave za kulturu sport i omladinu i Dejan Lučić, pisac i publicista. Zatim će nas svojim čarobnim glasom počastiti Slavica Sredojević Jefimija vokalni solista tradicionalne i duhovne muzike uz pratnju Olivere Olje Jelkić na gitari i Igora Skuratovića na klaviru. Sa činjenicama o Carskoj palati Sirmiuma će nas upoznati Petar Samardžić, direktor Centra za kulturu „Sirmiumart’”. Posetiocima će se obratiti i autorka izložbe, a program će završiti idejni tvorac i organizator izložbe Slobodanka Beba Vrsajković.

Srećna ogledala
Dizajnerka ogledala od kamena Sanja Ribić Milivojević, po zanimanju je građevinski tehničar sa adresom, selo Laćarak, pored Sremske Mitrovice. Srećno živi u porodičnoj kući sa suprugom Zoranom, ćerkom Selenom i sinom Budimirom.

Rođena je i odrasla u Tuzli. Ratne 90-te dovode je u Sremsku Mitrovicu gde upoznaje supruga Zorana, a život vodi dalje na rad u Nemačku. Samo njemu znanim šumskim putevima Zoran ilegalno dolazi do nje i postaje ljubav njenog života! Zajednički život u Nemačkoj neponovljivo je iskustvo koje stvara vezu čvrstu kao granit. Ubeđeni da nisu pogrešili, umesto u Ameriku ili Australiju, vraćaju se u Srbiju. Decu uče da je bitno kako živiš, a negde živiš. Ljudi su svuda ljudi, bilo da žive na selu ili u gradu.

Ljubav prema kamenu oduvek nosi u sebi, još iz detinjstva, sa letovanja na Hvaru gde je obožavala da roni, skače u vodu, pliva, takmiči se u izlovu školjki, zvezda i ježeva. Mnogo godina kasnije, na letovanju sa porodicom, u odsjaju sunca na morskoj površini, poput bljeska sećanja na detinjstvo, rađa se ideja o izradi ogledala. Suprug Zoran, kamenorezac, postaje snaga i podrška u radu.
Srećna ogledala
„Srećna ogledala“ izrađuje polako i strpljivo. Vreme izrade zavisi od raspoloženja, inspiracije, veličine. Poput terapeutskog rada koji jača strpljenje, živce i volju. Svaki kamenčić, jež, školjka ili zvezda su posebni. Svako ogledalo je unikat. U izradi koristi i kamen sa Svete Fruške gore jer ni jedan predeo njenog života ne sme biti zapostavljen. Svoja ogledala zove – muška ogledala od fruškogorskog kamena i ženska ogledala od kamenčića.

Pozivamo vas da zajedno podelimo lepotu i radost ,,Srećnih ogledala’’! Carska palata Sirmium 15.01.2015. u 18h.