Centar za pse Dog House nalazi se u Novom Sadu. Otvoren je pre dve godine i prvi je takve vrste u Srbiji. U okviru njega je veterinarska ambulanta Vet House, kao i dnevni boravak i pansion za pse. Posle dve godine dana rada, Anna Oreg doktor veterinarske medicine, i Izabela Begović diplomirani psiholog, prezadovoljne postignutim rezultatima iznajmile su veći prostor za svoje „školarce“.

Igraonica
Ljubav prema profesiji i svojim psima dovela je Annu do ideje o otvaranju centra Dog House.
Praktično znanje koje je stekla na veterinarskim klinikama u Mađarskoj, gde je boravila po nekoliko meseci svake godine tokom studiranja, samo je potvrdilo ispravnost takve odluke.

-Kao i mnogi drugi vlasnici pasa u našem gradu, dobar deo dana provodim na poslu i svojim psima ne stižem da posvetim dovoljno vremena. „Vrtić za pse“ je idealno mesto za njih. Uz nadzor stručnih lica i mnoštvo drugih pasa, moji ljubimci provode kvalitetno vreme, a ja sam na svom radnom zadatku – počinje svoju priču veterinar Anna Oreg.

Školarac
-Sa Izabelom Begović upoznala sam se pre osam godina na poljani za istrčavanje pasa na kojoj su se naši mladi psi družili. Danas u centru Dog House Izabela sprovodi principe bihejvioralne terapije u radu sa psima, koriguje nepoželjna i pogrešno naučena ponašanja pasa, radi na njihovoj socijalizaciji i resocijalizaciji, suzbijanju i otklanjanju različitih strahova. Istovremeno edukuje vlasnike na koji način treba da se odnose prema svojim ljubimcima.

-Najčešći problemi koje vlasnici imaju sa svojim psima rezultat su njihovog neadekvatnog ophođenja prema njima, kao i nerazumevanja kako funkcioniše psihologija pasa. Zbog svega toga javljaju se problemi kao što su: preuzbuđenost, preterana lajavost, anksioznost, ujedljivost, uzimanje hrane sa ulice, neodazivanje na poziv vlasnika… Jedan od primera koji mogu da navedem jeste pas koji je pokazivao znake agresije prema svim stanarima u zgradi, a vlasnici nisu znali kako sa tim da se izbore. Posle jednomesečnog programa koji je pas prošao u našem Centru i edukacije njegovih vlasnika, problem je rešen — priča Anna Oreg.