Okružena jedinstvenim i izuzetno atraktivnim crvenim stenama, za koje mnogi veruju da su prirodni hramovi, Sedona privlači turiste iz čitavog sveta, željne istinskog odmora, duhovnog okrepljenja i raznovrsnih edukativnih sadržaja.

Nalazi se u američkoj saveznoj državi Arizona, na zavidnoj nadmorskoj visini od preko hiljadu metara. Poznata je kao moćan energetski centar, jedinstvena prirodna oaza i mistični emiter isceljujuće zemaljske energije.

Sedona — grad isceljenja

Mnogobrojni posetioci Sedone, ali i njeni autentični stanovnici kojih ima oko desetak hiljada, tvde da na njenom području zrači najupečatljivija energija na čitavoj planeti. Ta energija ima isceliteljske moći, ona prožima ljude suptilnih čula i utiče na to da dožive specifične duhovne transformacije, da im se razvija intuicija, jača snaga, bude potencijali.

Jezero u Sedoni

Jezero u Sedoni

Težeći ka potenciranju svih duhovnih sfera, u Sedonu dolaze ljudi koji vole da meditiraju u ambijentu okrepljujućih zračenja, zemaljskog i kosmičkog porekla. Boravak u Sedoni preporučuje se depresivnim osobama, a posebno onima koji imaju problema sa bolestima zavisnosti, koji su u vlasti nekog poroka.

U Sedoni postoje brojni zdravstveni centri, lečilišta koja favorizuju alternativnu praksu, razni objekti za aktivan odmor, rekreaciju i rehabilitaciju. Sve je okrenuto prirodnom načinu života, energetskom punjenju, relaksaciji, molitvama, učenju, duševnom ispunjenju i zadovoljstvu. Upravo zbog toga su se u Sedoni trajno nastanili brojni umetnici, zahvaljujući kojima se grad ispunio brojnim galerijama i prodavnicama umetničkih predmeta.

U središtu vorteksa

Sedona, gradić na izvoru Vorteksa, mnogi smatraju za najlepši grad u SAD. Pored turista, koji je odabiraju zbog toga što se smatra za centar Vorteksa, tu su i oni koji je obilaze zbog nenadmašnih, jedinstvenih i karakterističnih prirodnih lepota.

Stene nastale okamenjenim peskom i muljem, specifične crvene boje, privlače one koji se bave planinskim biciklizmom. Tu su i avanturisti koji rizične staze, ispresecane planinskim rečicama, prelaze džipovima. U Sedoni se održavaju filmski festivali, rok i džez koncerti, posećen je i planetarijum, kao i observatorija. Omiljena je ljubiteljima golfa, zbog prelepih travnatih terena.

Ova jedinstvena duhovna oaza je centar New Age turizma, istinski spiritualni i umetnički centar, namenjen svima koji žele da jačaju svoje unutrašnje biće, povezuju se sa istomišljenicima i budu na samom izvoru moćnih zemaljskih energija.