Ambasada Indije poziva Vas na interaktivnu prezentaciju o Mahatmi Gandiju. Kroz interaktivni medijalni razgovor omogućiće se globalnim građanima da u današnjem vremenu poistovete svoje živote sa životom Gandija. Daće im inspiraciju da krenu putem Mira, Istine i Ahimse. Na prezentaciji će biti podeljena sećanja o Gandiju vodećih svetskih državnika i uticajnih ličnosti današnjice kao dokaz da je Gandi još uvek prisutan među nama.

Birada Radžarama Jadžnika

Birada Radžarama Jadžnika

Razgovor će pretstavljati interaktivno iskustvo uz projekciju nekoliko kratkih filmova, sećanja i iznošenja iskustava koja sagledavaju vrednosti Mahatme sa perspektivom primene u savremenom svetu.

Birada Radžarama Jadžinka je predavač, autor i kustos. Imao je privilegiju da održi predavanja u Nehru Centru u Londonu, Tolstojevoj farmi u Johanesburgu, Ujedinjenim nacijama i Metropoliten muzeju umetnosti u Njujorku. Njegove interaktivne instalacije sada su prisutne na tri kontinenta — “Zid Kralja Gandija” na Univerzitetu Hauard u Vašingtonu, “Mendela-Gandi digitalna izložba” u “Constitution Hill”, “Mendela-Gandi zidna postavka u fondaciji Nelson Mendela u Johanesburgu i najveća zidna postavka na svetu posvećena Mahatmi Gandiju u muzeju Mir Istina Ahimsa u Hajderabadu – čiji je on kustos. Njegov blog “Gandi u 21. veku” ima preko 50,000 posetilaca.