U mesecu, koji je pred nama, komunikacija će doći do izražaja. Energija juna želi nas pokrenuti po pitanju druženja i saradnje sa drugima. To je zato što će znak blizanaca biti angažovan oko postave vesti, tračeva i ažurirnosti. Ovo je znak koji voli prvi da objavi vesti… a tek potom da ih podelite sa drugima… Konkretno, pripremite se za neka nova otkrića sa junskim super mladim Mesecom koji će nas sigurno podstaći da pričamo i prenosimo novine…

Veliko obilje i faktori mogućnosti su i dalje u igri u mesecu koji je pred nama. Međutim, emocije su i dalje jake i nemoguće ih je nadvladati. Mi smo u emotivnoj fazi i sada se krećemo ka mestu na kojem možemo da pričamo otvoreno o našim osećanjima. Ovo će biti dobro, jer su još u toku planetarne smene … uključujući retrogradni preokret emotivnog Neptuna. Donji prag je da ćemo morati pronaći pozitivne izlaze za sve ove emocije.

Nakon prilično teškog maja, veći deo planetarne energije u junu je lagana, kreativna i zabavna energija, pa je za mnoge od nas to vreme da se oslobodimo stresa i umesto toga uživamo u nekim životnim zadovoljstvima.

Nežna Venera započinje 1. i 2. juna sa dva divna trigona, prvo Jupiterom u škorpiji, a zatim Neptunom u ribama. Ova energija dozvoljava mašti da slobodno protiče i donosi duhovnu prednost svakodnevnoj aktivnosti. Venera 5. juna poprima tamnije raspoloženje, međutim, u suprotnosti sa Plutonom — ovo je dan kada treba biti oprezan po pitanju opasnih veza i nezdravih opsesija.

Sredina juna je zabavan period sa puno ponuda za one koji vole zabave. Merkur ulazi u znak Raka 12. juna, pomažući nam da govorimo od srca i angažujemo one ljude oko sebe s iskrenošću. Mlad mesec u blizancima 13. juna ima flertujući prizvuk, i savršen je za susrete sa novim ljudima, koji prisustvuju posebnim društvenim događajima. Istog dana, Venera ulazi u znak Lava, podstičući nas da budemo kreativni i velikodušni.

Neptun 18. juna započinje retrogradan hod, tako da je ovo trenutak kada je potrebno biti obazriv po pitanju prevare i invazije na privatnost. Borbeni zrak 21. juna stupa na snagu, zahvaljujući opoziciji Venera-Mars, koja zateže neke odnose, ali istovremeno začinjavajući druge. Međutim, kada se Mars preokrene retrogradno dolazi do pauze energetskog naboja. U ovom trenutku je posebno važno ponoviti procenu vašeg pristupa kontroverznim ili neprijatnim temama. Jun se približava ozbiljnijoj i trezvenoj belešci, s obzirom na pun Mesec u Jarcu 28. — ali to će biti zabavna vožnja za većinu nas.