Januar 2016. je stigao što nam zvanično označava pocetak Nove godine!

Pripremite se za truckav početak 2016. Planete će se poigravati svojim trikovima i kombinacijama.

Testiraće se naše strpljenje dok budemo pratili situaciju, ali ćemo uspeti da spoznamo naš put i izvučemo najbolje.

5. januar: Pred nama je novi put ali malo kamenit sa dosta obrta. Merkur, planeta komunikacije,započinje svoj retrogradni ciklus. Kreće u znaku vodolije i nastavlja kroz jarca, ova dva znaka će to i najjače osetiti. Biće na svojoj tačnoj poziciji 25.januara.
Obratite pažnju na Merkur i ukoliko imate neki priručnik o njemu držite ga uz sebe tokom ove tri nezgodne nedelje.

Pozitivan aspekt je to što će se Pluton kretati blizu Sunca i dati nam snagu. Međutim i ovde postoji nezgodna momenat jer ne možemo predvideti da li će ta snaga biti sa nama ili protiv nas.

7. januar: Sreća nam se okreće kada Jupiter započne svoj zvanični retrograd! Ovo je vreme kada se moramo jako osloniti na naše unutrašnje snage i rezerve i ne smemo planirati predah. Sa 2 retrogradne planete imamo dobru priliku da završimo započete poslove.

Uzevši u obzir kombinacije planeta u ovom periodu treba da se držimo podalje od konflikta bilo koje vrste i da se pritajimo.

8.januar: Spoj Venere i Saturna će obeležiti još jednu vruću tačku ovog meseca. Nažalost ovo nije energija koja je poželjna ali uvid u nju nam pomaže da je preporodimo. Ove je nezgodan dan za međuljudske odnose jer se stvara ozbiljna teška atmosfera. Takođe zahtevaće se od vas kompromisi i nećete biti u mogućnosti da svima pružite ono što je potrebno. Ljudi sada traže posvećenost i vrednosti koje cenimo će biti pod lupom.

9./10. januar: Mlad Mesec u jarcu vrti nas još malo u ovom kolu od meseca. Energija oko ovog mladog meseca neće biti laka i nateraće nas da proživimo događaje iz prošlosti. Obično je mlad mesec dobar period koji inicira nešto novo…ovaj će nam poslužiti da se vratimo starim stvarima kako bismo ih poboljšali.

13./14. januar: Merkur, Sunce i Jupiter će raditi u harmoniji i doneti nam nove ideje i dobru komunikaciju i prijatne razgovore. Ako vam manjka ideja u ovom periodu vam se mogu roditi nove.

Prethodni problemi kao i neka retrospketiva se mogu sad pojaviti jer će Merkur biti blizu Sunca. Neptun može doneti zbunjenost jer će i on biti blizu na nebu. Možda je najbolje da ne donosite neke važne odluke već da se fokusirate na ono što imate i čime se trenutno bavite. Strpite se dok se prašina ne slegne kako biste odlučili šta da činite.

18. januar: Dosta događaja počinje ove nedelje. Pozitivno što se dešava je da Mars lepo sarađuje sa sanjalačkim Neptunom i pomaže nam da se bolje povežemo sa svojom intuicijom. Najbolje savete koje možete očekivati u ovom periodu će doći iz vas samih. Možete imati i neke uvide kroz snove.

20. januar: Počinje sezona vodolije. Sunce konačno ulazi u ovaj znak i javlja nam se nov osećaj. Ono na šta treba da obratite pažnju je da će se stvoriti planetarna gužva između Merkura, Urana i Plutona, ovo može doneti razne nesuglasice.
Njihov uticaj u našim životima može dovesti do neprijatnih nesporazuma i imajte spreman rezervni plan za važne situacije. Provobitni plan se lako može izjaloviti zbog ovih planeta. Nefer igra neće pomoći nikome u ovom periodu. Važno je da ne budete oštri prema sebi ako stvari ne postignete da realizujete kako ste osmislili.

23./24. januar: Preokret se dešava kada pun Mesec sustigne lava! Ovakav pun Mesec je takođe poznat kao „vučiji Mesec“, neki od nas mogu dobiti tu jaku energiju koju ima vuk koji zavija. Odah od napetosti nam sad takođe dolazi i to predstavlja još jedan obrt u ovom uzburkanom mesecu. Najistaknutiji znaci će upravo biti Lav i Vodolija i njihove potrebe će biti iznad potreba ostalih. Sa mnogim drugim planetama koje se povlače tokom ovog perioda pronaćićemo način da završimo mnogo poslova koje smo započeli i postavimo stvari na mesto.

Venera će ući u stroge vode Jarca i ovo je pogodan momenat da se uozbiljimo po pitanju naših obaveza, finansija i ljubavi.

25. januar: Merkur ide direktno – aleluja! Dok smo još uvek u “šumi” počinje da joj se nazire kraj i čiste nam se vidici jer vladar komunikacija nastavlja dalje svojim putem.

29.-31. januar: Kao što smo već napomenuli nismo još uvek izašli iz problema ali svakako im naziremo kraj kako se mesec završava. Pošto se Merkur vraća na svoju prvobitnu putanju na kojoj je bio prethodne nedelje ukoliko niste tad iskoristili šansu da odigrate svoje karte sada je ponovni momenat, univerzum nam pruža još jednu šansu.