Izražavanje zahvalnosti je jedan od najjednostavnijih metoda za ispunjen život u svetlosti. Zahvalnost je kao sveta hrana za dušu. Ona vas neguje na očigledan način, ali i na skriveni jer odzvanja vašim energetskim poljem u svet. Moćnija od bilo kog oruđa, ona transformiše i menja vibraciju svemu što vas muči. Sadrži ogromnu moć kada je postavite u kamen temeljac svog života.

Biti u stanju iskrene zahvalnosti je jedan od najvažnijih načina da stvorite sve što želite u životu. Počnite od osećaja zahvalnosti za stvari koje već sada imate. Nakon toga počnite da vežbate afirmacije zahvalnosti za stvari koje vam dolaze. Zamislite ono što želite pozitivnim rečima u sadašnjosti kao da to već postoji i onda budite zahvalni na tome baš kao da je to sve tu sada pred vama. Povezaćete se sa emocijama koje biste osetili da ste došli do željenog rezultata. Kada osećate zahvalnost aktivirate svoju moć, nesvesnu sposobnost, da manifestujete izobilje univerzuma.

Da biste zaista osvojili frekvenciju zahvalnosti morate je svakodnevno vežbati dok vam ne uđe u naviku, dok ne postane mesto gde vaše misli prirodno idu kako vi idete kroz dan uključujući i momente kada nailazite na nelagodnosti.

Odvojite svakodnevno par minuta da sačinite u glavi listu svega na čemu ste zahvalni, i ako je moguće izgovorite vašu listu na glas. Na primer „Večeras sam jako zahvalna na svom dobrom zdravlju, još jednom uspešnom danu na poslu i ljubaznim rečima gospodina kog sam srela u liftu. Zahvalna sam jer sam uzvratila ljubaznost, jer je moja omiljena TV serija na programu večeras, jer sam naučila dragocenu lekciju u teškoj interakciji sa šefom” itd. Želite da izrazite zahvalnost za sve stvari bilo da su velike ili male, dobre ili neprijatne iz kojih ste naučili neku lekciju. Kada vam ovo postane navika svakog dana ćete zateći sebe kako razmišljate u dobrom smeru i veoma brzo će vam se život promeniti na bolje.

Kako da izgradite svoju praksu zahvalnosti

– Vodite dnevnih zahvalnosti. Svakog dana zapišite 5 stvari zbog kojih ste zahvalni, bilo šta, od svežeg cveća do ljubaznosti stranaca. Osvešćivanjem stvari na kojima ste zahvalna ostajete prijemčivi za sve što je dobro u životu.

– Širite svoj stav o zahvalnosti. Nemojte čuvati zahvalnost koju osećate prema prijateljima, porodicom, kolegama, i ljudi koje srećete kao tajnu. Recite onima koje volite i sa kojima radite da ste zahvalni što su prisutni u vašem životu, na njihovoj ljubaznosti i pažnji. Zahvaliti se ljudima je blagoslov i za njih same jer to čini da se oni osećaju bolje sami sa sobom.

– Primetite blagodeti dok hodate. Odvojite neko vreme za šetlju parkom, komšilukom ili nekom prirodom koju volite. Posvetite vreme provedeno u šetnji da odašiljete zahvalnost u svet. Tražite stvari na kojima možete biti zahvalni — od lišća na drveću, cvrkuta ptica, boja biljaka koje vas okružuju. Primetite vazduh koji udišete, sunce na vašem licu, stopala koja vas nose kroz svet. Što više tragate za blagoslovima više shvatate na čemu sve možete biti zahvalni.

Zahvalnost je izraz ljubavi, bit onog što ste, i vaša povezanost sa duhom. Vežbajte oduševljenost svime što pronalazite u svetu što možete da volite i prema čemu možete osećati zahvalnost. Neće proći mnogo vremena dok vam ne bude potreban novi dnevnik i olovka kojim ćete ispuniti stranice zahvalnosti!