Ovaj astrološki decembar je ispunjen sa malo sreće, mogućnostima i tonom potencijala da se pripremite za 2016. Promena će biti u toku meseca i pratiće ga visoka energija.

1. decembar: Stvari će započeti na visokom nivou i možemo imati osećaj kao da je svet naša ostriga. Mogućnosti će nam pasti iz vedra neba. Planeta vesti, Merkur, će lepo raditi sa planetom iznenađenja, Uranom. Ova kombinacija nas navodi da očekujemo neočekivano.

Mogućnosti su beskrajne — u dobrom smislu. Naše misli, komunikacija i tehnologija će takođe primiti pozitivan uticaj. Neke nove uzbudljive ideje mogu pustiti korenje. I otvara se mogućnost da upoznamo neke neobične ljude.

4-6. decembar: Pripremite se da se stvari zahuktaju. Merkur, Jupiter, Mars i Pluton će praviti tutnjavu. To je pokretačka energija koju možemo iskoristiti u svoju korist i pokrenuti se da nešto uradimo. Sa Suncem koje će lepo raditi u Marsu moguće je da ostvarimo neki napredak.

Neke stvari moramo imati na umu. Naše misli bi mogle biti ubrzane i možda iznesu malo više nego što bi trebalo. Neki bi mogli skrenuti sa puta i uraditi nešto buntovno. Jupiter, planeta koja deluje na veliko ovde stavlja svoj pečat, poguraće nas kao i ostale da damo svoj maksimum.

Budite pažljivi da ne prenaglite sa emocijama u određenim situacijama i tako dodate ulje na vatru. Ovo je vreme kada ne treba da pritiskamo druge. Umesto toga pogurajte sebe da nešto uradite i iskoristite ovu pokretačku energiju. Pustite ljude da čine ono što mogu.

Kada je reč o vezama, Venera (planeta ljubavi i partnerstva) započinje svoj dugi mesečni ples sa seksi škorpijom. Neki će duboko uronuti u pitanja oko veze i partnerskih odnosa u ovom periodu. Misteriozna škorpija voli da razotkriva važna pitanja u vezama.

8. decembar: pozitivna energija se uzdiže i ljulja kako se Sunce pomera u pozitivnu kombinaciju sa planetom koja voli slobodu, Uranom. Možemo osetiti potrebu da uradimo nešto spontano ili čak i rizično.

Hiron, ranjeni istelitelj može istovremeno ostaviti svoj pečat. Njegovo prisustvo može nam vratiti neki stari emotivni bol na površinu. Umesto da dopustite ovim osećanjima da preovladaju možete iskoristiti ovu spontanu energiju i isplanirati da uradite nešto izvan rutine. To će vas zabaviti više no što očekujete.

10-11. decembar: Iskre počinju da lete sa strelcem u mladom mesecu kada možemo očekivati neočekivano. Ljubitelji iznenađenja će znatiželjno dočekati ovaj datum.

Venera će slatko sarađivati sa Neptunom. Ovo će doneti ljubavnu energiju. Možemo postati opčinjeni nekim ili se naći u zemlji veselici. Kreativnost će biti visoko izražena i ako imate osećaj za umetnost iskoristite ga sada.

Izazov u mladom Mesecu je to što će Mars ući u debatu sa Uranom, a ovo vam može doneti hrabrost.

Situacije će nas voditi impulsu. Možda bismo mogli odlučiti da se oslobodimo nekih restrikcija jer ćemo osetiti olakšanje. Istovremeno neki će osetiti nalete besa i nestrpljenje. Ovo definitivno nije vreme da testirate bilo čije strpljenje. Bes koji se javi u ovom periodu morate otpustiti i svakako se sklonite sa bilo kakve linije vatre.

Ovo nije vreme da da radite bilo šta divlje i ludo, sačuvajte to za neki drugi dan.

12-13. decembar: Pozitivan vikend vas očekuje. Savetujemo da date sebi koliko god je potrebno oduška uprkos kopletnoj gužvi oko praznika koja se svuda dešava. Ili iskoristite prednost dobrih vibracija i ubacite se u praznično raspoloženje.

Energija raste tokom narednog vikenda tako da ako iskoristite neko vreme za sebe pomoći će vam da prebrodite sledeći talas.

Visoka svesnost i emocionalna energija

14-20. decembar: Tenzije se mogu gomilati ovde i mogu eskalirati u ovom periodu. Merkur, Mars, Uran i Pluton će se boriti i to će ostaviti glasan trag u našim životima.

Izazovi u našim bliskim odnosima, u vezi ili sa kolegama na poslu će biti pred nama. Neki će biti previše emotivni dok ne pronađu izlaz iz ovog perioda.

Pozitivna strana je što će Hiron lepo sarađivati sa Venerom i pomoći nam da nađemo izlaz i emotivno zacelimo.

Još nešto trebate imati na umu, prva četvrt meseca je 18. decembra. Svesnost će biti na visokom nivou po pitanju stvari koje trebamo da uradimo. Oslušnite svoj instinkt, nemojte ga zanemariti.

21. decembar: Dobrodošli jarčevi. Sunce ulazi u ambiciozan i ozbiljan znak. Ovaj dan ne označava samo astrološku smenu već i skraćuje dan i smenjuje godišnja doba.
Srećan rođendan svim jarčevima! Dobre stvari su pred vama u 2016.

24-25.decembar: Pun Mesec u porodično orijentisanom jarcu će doneti dodatnu radost.

Porodica je na prvom mestu kako je pun mesec došao na poslednju poziciju u godini. Malo dodatne doze sreće i nečega posebnog se može pojaviti samo od sebe pošto će Venera i Merkur lepo sarađivati sa Jupiterom.

Iznenađenje ili nešto čemu se ne nadamo nas čeka. Uran, planeta sa kojom se sve dešava kao grom iz vedra neba će se stacionirati baš ovde. Neki će biti spremni za velike promene. Ovo je plus da se stvari pokrenu.

29. decembar: Stvari mogu postati malo razdražljive kako se bližimo kraju godine. Merkur će se spetljati sa agresivnim Marsom i ovo može inicirati malo zategnutu komunikaciju i privući energiju nesreće. Ljudi se mogu osećati razdražljivo. Ovo definitivno nije period da se kačite sa bio kim, ako se to pak desi pripremite se za debatu.

30-31. decembar: Ovaj mesec i godina se zatvaraju u pozitivnom duhu. Venera, planeta koja voli da se druži ulazi u strelca i stavlja nas u duh proslave.

Dok razmišljate o ciljevima i namerama za 2016. imajte na umu da će nas planete podržati u svemu što osmislimo. Postarajte se da svemu tome date i dozu praktičnosti, budite realni jer to će biti glavna tema naredne godine.