Spritualnost – još uvek kontroverzna reč koja počinje polako da se priznaje i koristi širom sveta sa sve manje sumnje i ograničavajućih uverenja.

Za mnoge koji ne veruju da u sebi nose spriritualnu moć, sledi dobra vest. Postoji uspavana spiritualna energija u svima nama koja samo čeka da izbije na površinu. Zašto uspavana? Jednostavno, zato što se ne koristi.

Polako osluškujemo i otključavamo misterije koje naš um i univerzum ima da ponudi.

Osluškivanje na polju spiritualne recepcije može biti neverovatno korisno pri bilo kom kreativnom razmišljanju i svako od nas može sam sebi postati dobar savetnik, dobro proceniti ljude, događaje, okolnosti.

Pronaćićete odgovore i vodiče kroz razne izazove u životu. Tražeći istinu, pronaćićete sebe – ko ste zaista, šta je vaša svrha u životu, saznati više o prošlim životima, budućim iskustvima, steći jasnoću i uvid u bilo kojoj oblasti života, uključujući zdravlje, mnoge odgovore, duhovni put, poboljšanje duhovnog i ličnog razvoja, duhovno vođstvo, razviti se kao celokupno ljudsko biće, biti u stanju da budete odgovorni za svoj život.

Sledi nekoliko saveta o tome kako da se oslobodite svoje uspavane spiritualne moći.

Stav uspeha je odlučnost!

Ponašajte se kao da ste željeno već postigli. I to je tačno. Moć leži unutar vas. Svako ima ovu urođenu sposobnost koja zahteva ostvarivanje spiritualnih sposobnosti.
Važno je da očekujete uspeh, pa ćete to i postići. Nastavite da vežbate i ostanete u fokusu ka vašim ciljevima.

Ritual i stvaranje svetog prostora

Ritual je veoma važan pri duhovnom napredovanju. Uradite vaš ritual pre nego što počnete svoj posao i nakon što ga završite. Napravite sveti prostor pozivajući svoje vodiče, anđele, pomagače, učitelje, Boga. Sesija bi uvek trebalo da se završi upućivanjem zahvalnosti svojim vodičima, vidljivim i nevidljivim pomagačima. Zamolite ih da odu u miru nakon što završite sesiju. Takođe ukoliko ste radili sa nekim, uputite im zahvalnost i uverite se da su napustili prostor u miru.

Oslobodite um

Duboko opuštanje je ključ za promenu svesti i izmenjena stanja. Opuštanje je prva stvar kojom treba da ovladate, jer bez opuštenosti uma ne možete ići napred ka povećanju spiritualne moći. Radite na tome, dok god ne postane vaša druga priroda.

Koristite se spiritualnim alatima kako bi probudili uspavani duhovni potencijal.

Spiritualni alati mogu biti od velikog značaja i koriste se za razvoj duhovne svesti. Mogu dati podsticaj u pravom smeru, ubrzavajući proces i rad kroz blokade.

Primer spiritualnih alata za duhovno napredovanje: kristali i drago kamenje, orgoniti (generatori životne energije), tarot karte, tibetanske činije, meditacija, visak, rad na disanju, joga, pevanje. Potrebno je takođe provoditi više vremena u prirodi i biti u prisustvu uzvišenih spiritualnih bića.

Meditacija je jedan od najvažnijih spiritualnih alata. Neobučeni um juri u svim pravcima i stvara konfuziju sebi i drugima. Stabilnost i kontrola nad umom može se postići kroz meditaciju. Tek tada možete biti jasni sami sebi, uzemljiti se i biti u stanju da dostignete izmenjena stanja svesti.

Beleške, vođenje dnevnika kroz duhovno putovanje

Ovo je jedan od osnovnih načina za duhovni napredak. Zapišite odgovore pre nego što zaspite i uverite se da ste zabeležili svako iskustvo koje ste stekli tokom putovanja, meditacije, sna: reči, simbole, slike, crteže, mirise, ukuse, sve ono na šta ste naišli tokom sesije putovanja. Ovi podaci su veoma korisni za budućnost, kako bi primetili koliko ste napredovali, na čemu treba da radite i mogu značajno pomoći u dobijanju odgovora na razna pitanja.