U petak 29. maja od 14 sati.
U prostorijama Kreativno edukativnog centra (KEC) u Beogradu, Kraljevića Marka 4.
Volonteri italijanske zajednice u Beogradu održali su prezentaciju o Italiji.

Ova prezentacija je deo promotivnih aktivnosti u okviru projekta “Socijalne usluge u zajednici i zapošljavanje za osobe sa intelektualnim i mentalnim teškoćama” koje podržava Delegacija Evropkse Unije u Srbiji, a realizuje ga Kreativno edukativni centar (KEC). Događaju su prisustvovali članovi Internacionalnog kluba žena, poslovni partneri, korisnici, roditelji i stručnjaci iz KEC-a.

Korisnici Kreativno edukativnog centra (KEC) često imaju mogućnost da putem prezentacija upoznaju razne zemlje širom sveta: Indonezija, Danska, Japan, Indija, Norveška, Nemačka i dr. Prezentacije osmišljavaju građani stranih zemalja koji žive i rade u ambasadama raznih zemalja u Beogradu. Oni predstavljaju zemlje iz kojih dolaze, na lako razumljiv način, pomoću kratkih filmova, fotografija, muzike, plesa, folklora i karakteristične hrane.

Za korisnike KEC-a velika je radost upoznavanje dalekih zemalja, jer mnogi od njih nikada nisu imali priliku da putuju van Srbije. Nakon prezentacije, oni mogu da postavljaju pitanja o zemlji koju su kroz prezentaciju upoznali i tako da uče, na njima prihvatljiv i zanimljiv način. Na prezentaciji su uvek prisutni predstavnici drugih stranih zemalja, koji su na razne načine uključeni u rad Centra.