Još jedan interesantan trenutak u indijanskom rezervatu „Standing Rock”. Ovo je zlatni orao koji je sleteo na oko sat vremena, donoseći snažnu simboliku demonstrantima su se okupili oko njega i bili u mogućnosti da ga dodirnu.

Američki indinjanci protestuju u ovoj oblasti zbog plana države da se kroz taj region sprovede naftni cevovod koji bi mogao uništiti okolinu i prirodne izvore čiste vode u toj regiji.

Američki starosedeoci vide orla kao svetog glasnika koji nosi molitve Stvoritelju, vraćajući se sa poklonima i vizijama.

Sloboda je od vitalnog značaja za opstanak orla i to nas uči kako svi ljudi moraju biti slobodni da izaberu svoj put, da bogosluže jer ih stvoritelj vodi i da poštuju slobodu drugih.

Orao nas uči kako da savladamo veštinu strpljenja i kako da se krećemo kroz život bez vezivanja za materijalne stvari do sposobnosti da sedimo satima, meditirajući.

Orlovi imaju odličan sluh i mogu loviti kako po sluhu tako i po oštrom vidu. Onima kojima orao dolazi, probudiće se sposobnost da čuju duhovno i spiritistički.

Orlovi imaju oštar kljun i jaku čeljust koja može da ukloni prst u jednom trenutku. Orao nam govori kako naše reči utiču na druge i da ljubazno govorimo bez oštre mržnje.

Poznati su po superiornoj moći vida, deset puta jačoj od ljudskog vida. Ovaj kvalitet je poklon vizije i jasnoće koji treba da se koristi kako bi se pomoglo drugima koji prolaze kroz mračna i problematična vremena.

Orao je stvorenje iz vazduha, ali ima jake noge da hoda po zemlji i često živi u blizini vode kako bi pronašao hranu. Ovi kvaliteti orala, uče nas da održavamo ravnotežu u svim dimenzijama i da postignemo unutrašnji-rast. Kao što se vinemo ka duhovnoj svesti, mi smo i dalje dobro utemeljeni u stvarnosti.

Orao nas uči da imamo hrabrosti da se borimo za veće visine duhovnosti. Američki starosedeoci vide orla kao vezu sa velikim misterijama – stvoritelj svih stvari.