On svakodnevno intrigira i provocira svojim objavima u kojima promoviše ljubav, erotiku, kavaljerstvo, u kojima se obračunava sa prostotom, sebičnošću, nedostatkom lepih manira. On promoviše prave vrednosti, rasplamsava maštu, ističe ono što je najlepše u partnerskim odnosima, ono što vredi negovati. On poziva žene da budu dame, a muškarce da budu vitezovi. On je — Džentlmen. Alter ego anonimnog muškarca, koji očigledno zna šta je ono za čim svi čeznemo, ono što je zapostavljeno i zanemareno.

Ima svoju facebook stranicu koju prati preko 200.000 ljudi. Svi se pitaju ko je on, i da li je zaista neko ko sledi svoje objave, ko živi u skladu sa onim što propagira. Iskustvo mu niko ne osporava, kao ni šarm i dopadljivost. Prepoznatljiv je njegov dominantan, ali ne i arogantan stav. Učtiv je i uljudan. Jedan je od onih koji se teško sreću i zbog koga je džentlmenstvo, makar i ono ogrnuto velom misterije, i dalje na visokoj ceni.

Uprkos insistiranju na anonimnosti, Džentlmen mi je izašao u susret po pitanju davanja intervjua, previše mek da bi odbio molbu jedne dame, i previše mudar da bi propustio priliku da što više ljudi prepozna njegovu misiju.

Opšti je utisak da je džentlmenstvo nestalo, da su ga ukinuli nesigurni muškarci i agresivne žene. Šta Vi mislite o tome?

– Bojim se da je taj utisak ispravan. Žene, koje prate moju stranicu, smatraju da su džentlmeni nestali, baš kao i pravi, punokrvni muškarci. Te nemile okolnosti, za koje nema opravdanja, su navele žene da preuzmu uloge i osobine muškaraca, čime su značajno izgubile na svojoj ženstvenosti. Baš kao što su džentlmeni retki, tako su retke i senzualne žene, kojima je potreban muškarac da bi ponekad mogle da budu nežne i slabe.

Čini se da romantika više nije na ceni, da su partnerski odnosi izgubili tu estetsku komponentu. Kako izgleda romantično veče, u režiji jednog džentlmena?

– Ovde moram da se zapitam da li savremeni muškarci i žene uopšte znaju šta znači romantika, koliko je ona, kao „začin”, važna u ljubavnim odnosima. Baš kao što se površno i brzo živi, tako se i površno i brzo voli. Ja volim temeljno. Sve mi je potrebno i sve mi je važno. Insistiram na hedonizmu, u punom i pravom smislu te reči. Obožavam da ugađam ženama, i da hranim sva njihova čula.

Ljubavne veze postaju uprljane koristoljubljem, manipulacijama i vulgarnošću. Gde su nestale prave vrednosti i kako ih ponovo iznedriti?

– Vulgarnost je definitivno postala imperativ, kada su fizički izgledi devojaka u pitanju. I ne samo to, postala je i mera vrednosti. Devojke, pogrešno, misle da više vrede ako su gole, ako su provokativne. Na svojoj stranici se trudim da ih razuverim. Žena na razne načine može da privuče pažnju muškarca, u mom slučaju golotinja izaziva kontra efekat. Težnja za emotivnim ispunjenjima je ustuknula pred interesima, pred strahovima, pred sebičnošću. A prave vrednosti će se iznedriti sa povećanjem broja džentlmena, i onoga što njih krasi.

Bez sumnje ste pronašli recept za osvajanje žena. Prenesite ga muškarcima koji se povlače u samoću, pritisnuti nepotrebnim sumnjama u sopstvene vrednosti.

– Sumnje se mogu premostiti konstantnim radom na sebi. Ne postoji lepši ukras, na jednom muškarcu, od njegovog samopouzdanja. Kada je muškarac siguran u sebe, on može da bude velikodušan i izdašan, može da bude džetlmen. Onaj, koji ženama pruža sve. Jer, to je ono, što žene žele. Sve!

Šta biste poručili današnjim devojkama, savremenim Amazonkama, koje se lišavaju ženstvenosti na račun neukusne erotičnosti?

– Budite Amazonke isključivo u spavaćim sobama. Na ulici budite dame. One su uvek u modi.

Da li ste konzervativih, ili modernih shvatanja, kada je brak u pitanju?

– Definisaću svoj stav, u tom smislu, kada pronađem odgovarajuću osobu za brak. Nadam se da će to biti žena vredna rušenja starih shvatanja i formiranja novih.

Žene privlače ambiciozni i napredni muškarci, koji se neprekidno menjaju. Čime želite da nadogradite sebe, u duhovnom, intelektualnom i profesionalnom smislu?

– Jedna od sfera u mom životu, u kojoj ne poznajem ograničenja, je glad za znanjem! I to onim ukupnim! Volim sve da probam, da istražim i iskusim! To mi pomaže da unapređujem svoj identitet, da se pozicioniram u odnosu na životne ciljeve. Žene vole pametne muškarce, i to mi je dovoljan motiv za neposustajući, svakodnevni rad na sebi.

Na koji način bi jedna žena mogla u tome da Vam pomogne? Imate li neku slabost?

– Jedna, posebna, žena bi mogla da udvostruči sve moje kvalitete, da bude moj pokretač kada zastanem, i podsticaj kada krenem u borbu sa manama. Imam ih, kao i svi ljudi, jako sam ih svestan i svakodnevno radim na njima.

Provereno dobri afrodizijaci su…?

– Najjači afrodizijaci su obostrane želje ljubavnika. Kada se njihove energije poklope, tu nisu potrebni dodatni podsticaji.

Veliki broj pratilaca vaše facebook stranice nosi sa sobom i ogromnu odgovornost. Da li se toga plašite?

– Ponekad se zapitam hoću li, u nekome, da proizvedem nezadovoljstvo, otkrivajući mu ono što mu je nedostupno. Želja mi je da ohrabrim muškarce da budu džentlmeni, i žene da insistiraju na poboljšanjima u svojim ljubavnim vezama. Mnogima je to nemoguće. Partnerski odnos je poput živog organizma, potrebno ga je negovati, hraniti, udovoljavati mu. Ponekad ga razmaziti. Ljubav je sveta, moja misija je da pozivam ljude na to da se bore za nju. Nadam se da uspevam u tome.

Razgovor vodila Slavica Ivaniš.