Sauna eleminiše toksine

Jedan od načina na koje ljudsko telo uklanja toksine iz tela je kroz znoj. Duboko znojenje je veoma efikasan način za uklanjanje toksina. Uz intenzivne treninge i terapije u sauni, znojenje značajno utiče na eleminisanje toksina iz tela.

Saune pomažu u regulisanju telesne težine

Terapija saunom je odličan način za gubitak težine, uz minimalan napor. Srčana frekvencija se značajno povećava zbog suve toplote. Naučnici ukazuju na to da 20-minutni tretman na oko 170 stepeni celzijusa sagoreva preko 500 kalorija. Metabolizam tela se ubrzava slično kao i pri fizičkim vežbama i odličan je način za održavanje težine.

Jači imuni sistem

Još jedna od glavnih prednosti saune je to što pomaže u stvaranju jačeg imunog sistema. Terapije saunom pomažu pri proizvodnji belih krvnih zrnaca. Bela krvna zrnca tela su medijum za borbu protiv napada od infekcija i bolesti. Kako redovni korisnici sauna imaju veći broj belih krvnih zrnaca, bivaju zdraviji i ako se pojave bolesti, oni će ih brže izlečiti.

Saune podstiču socijalni život

Ova korist se ne odnosi za korisnike malih privatnih sauna. Međutim, javne saune pružaju veliki medijum za društvene interakcije.

Saune pomažu u poboljšanju performansi tokom vežbi izdržljivosti

Naše telo ima određeni nivo tolerancije na toplotu. Redovna upotreba saune povećava granicu tolerancije za toplotu. Ovo dovodi do značajnih poboljšanja u izdržljivosti pri sportu kako redovni korisnici sauna imaju veći stepen tolerancije na toplotu i na taj način, osećaju manje zamor i mogu da održe viši nivo energije tokom dužeg vremenskog perioda.

Saune su sjajne za kosu

Lojne žlezde oslobađaju jedinjenja koja pomažu u hidriradaticiji kose. Tokom odeređenog vremena provedenog u sauni ove žlezde počinju da se aktiviraju, nakon čega sledi oslobađanje ovih korisnih jedinjenja, čime se pomaže da kosa izgleda sjajno. Nema potrebe da potrošite bogatstvo na rizične proizvode za negu kose.

Saune pomažu u brzom oporavku od treninga

Danas, u sklopu mnogih teretana su i saune a za to postoji puno dobrih razloga. Saune su veoma efikasne za brz oporavak od treninga. Metabolički toksini se eliminišu dok se telo znoji u sauni. Protok krvi kroz umorne i napete mišiće pojačava se kroz saunu, pomažući im da se brzo oporave i opuste mnogo brže.

Saune pomažu da izgledate mlađe

Jedan od značajnih delova našeg tela, vaša koža takođe treba redovno vežbanje, a saune su odličan način za vežbanje kože. Kako smo stariji, više mrtvih ćelija se akumulira u kožne pore, pošto koža postaje manje elastična. Nekoliko sesija u sauni poboljšava protok krvi ka koži, što pomaže rast nove kože, kao i uklanjanje svih mrtvih ćelija koje su nastale ranije. Ovo nam pomaže da izgledamo mlađe.