Prirodna apoteka je fantastična. Ona nam nudi moćne proizvode koji pomažu u sprečavanju mnogih zdravstvenih problema. Darovi prirode, kao što su voće, ulja, povrće i prirodne mešavine korišćene su hiljadama godina unazad za lečenje osnovnih bolesti.

Međutim, kombinovanje elemenata prirodne apoteke koji se međusobno dopunjuju često pruža moćniji efekat i istovremeno se uspešno bore protiv nekoliko zdravstvenih problema. Primer su limun i soda bikarbona. Oba imaju moć da neutrališu kiselost organizma. Kada se zajedno koriste postaju još efikasniji u podizanju pH nivoa našeg tela.

Dok sok od limuna pruža antioksidativni efekat koji pomaže telu na određene načine, soda bikarbona pomaže u rešavanju unutrašnjih i spoljnih oboljenja.

Zdrav imuni sistem

Jedan od glavnih problema sa ozbiljnim bolestima poput raka je da se ubrzava stvaranje kisele sredine organizma. Neutralisanjem kiselosti organizma i poboljšanjem bazne sredine mogu se sprečiti mnoge bolesti.

Limun sprečava oksidaciju ćelija i njihovo razbijanje.

Zdrav digestivni sistem

Limun takođe sprečava razvoj mikroorganizama u digestivnom traktu. Bogat je polifenolima. To su mikronutrijenti koji se mogu naći isključivo u prirodnim namirnicama. Kombinacijom sa vitaminom C ova jedinjenja pomažu organizmu u bržem sagorevanju masti. Soda bikarbona zajedno sa limunom reguliše kiselost u stomaku. Manja kiselost znači manje upala, što eleminiše gorušicu, želudačnu kiselinu i druge probleme koji su povezani sa stomačnom kiselinom. Bazna sredina je odlična za pravilno varenje nakon jela.

Soda bikarbona balansira pH nivoe u organizmu i ne dozvoljava kiseloj sredini da dominira. Stoga je manje verovatno da se rak može razviti u sistemu.

Zdrava koža i zubi

Visok nivo citrusne kiseline u limunovom soku može biti odličan čistač. Antioksidanti smanjuju slobodne radikale i usporavaju proces prirodnog starenja kože. Limunska kiselina se takođe može koristiti i za izbeljivanje zuba, kao i za neutralisanje kiselosti u ustima.

Dobra cirkulacija

Boreći se sa lošim holesterolom soda bikarbona može poboljšati cirkulaciju, povećavajući nivo dobrog holesterola. Kada krv cirkuliše nesmetano kroz arterije i vene, poboljšava se kardiovaskularni sistem.

Napomena:
Preporučujemo da se posavetujete sa lekarom pre nego što bilo kakvu kombinaciju ubacite u vašu ishranu.