Ponekad možda pomislite da je vaše telo pravo bojište. Kada vas bakterijska infekcija napadne, lekar vam obično prepiše oružane borce zvane antibiotici. Ipak, ovaj lek može da stvori sopstveni skup problema. Često smo bespomoćni dok se ove dve armije bore za završetak.

Srećom, možemo se vratiti u akciju i zauzeti defanzivnu poziciju bez uništavanja dobrih bakterija zvanih probiotici. Naše tajno oružje je origanovo ulje.


OPREZ:
Ovo ulje je veoma jako, uvek ga je potrebno razblažiti i nikad se ne nanosi direktno na otvorenu ranu ili ispucalu kožu. Za oralnu upotrebu, ne zaboravite da ovo ulje uvek razblažite vodom ili pomešate sa vašim omiljenim uljima, kao što je maslinovo ili kokosovo ulje.
Deca i trudnice bi trebalo koristiti origanovo ulje samo nakon konsultacije sa lekarom. Ovo uključuje i osobe sa srčanim problemima ili visokim krvnim pritiskom.

Origano ulje sadrži dva moćna jedinjenja koja poseduju anitibakterijska i antigljivična svojstva. Dominantan je karvakrol. Studije ukazuju da je u pitanju prirodni antibiotik koji uspešno eleminiše parazite, viruse, alergije, upalu, tumore.

Upotreba origano ulja

– Pomaže u borbi protiv respiratornih problema. Pokušajte sa dodavanjem 2-3 kapi ulja u difuzor.

– Za suvo grlo usuti 2-3 kapi ulja u vodu i popiti.

– Uspešno otklanja akne. Pomešajte 1-2 kapi sa malo kokosovog ulja ili aloja verom. Nežno nanesite na kožu, koristeći čistu vatu ili tufer kako bi sprečili širenje baktrerijske infekcije. Ista mešavina može biti korišćena i protiv herpesa, psorijaze, gljivice na noktima. Zapamtite, nemojte primenjivati na ispucalu niti na osetljivu kožu.

– Da li vas možda hvata kijavica ili prehlada? Budite proaktivni. Pre svakog obroka, dodati 1-2 kapi origanovog ulja u čašu vode. Ukoliko ne postoji gorućih senzacija, možete povećati dozu na 3-4 kapi.

– Bakterije mogu biti uzrok lošeg zadaha. Origano ulje u kombinaciji sa zubnom pastom može uspešno uništiti neprijatelje.

Origano ulje za detoksikaciju

Poboljšava digestivno zdravlje bez toga da uništava dobre bakterije. Kako biste se oslobodili toksina, parazita ili bakterija koje se možda negde kriju, probajte da popijete jednostavnu mešavinu pre svakog obroka.
Dodati 1-2 kapi origanovog ulja u čašu vode. Ukoliko nema kontraefekata možete povećati dozu na 3-4 kapi.
Primenite ovu proceduru 14 dana. Zatim pauzirajte nedelju dana.
Origanovo ulje je previse jako kako bi se uzimalo na duže. Ukoliko je potrebno nakon pauze nastavite da pijete mešavinu još 14 dana.