Kafa je poznata po svojoj sposobnosti da vam ujutro uputi poziv za buđenje. Međutim, postoji još odličnih načina za upotrebu kafe.

Sredstvo za zaštitu od štetočina

Kafa se može koristiti za zaštitu od mrava, puževa i ostalih štetočina. Jednostavno iskoristite svoju staru kafu i pospite je oko baštenskih biljaka.

Apsorbuje miris hrane

Stavite u frižider činijicu sveže samlevene kafe i ostavite je na dan ili dva.
Kafa će apsorbovati mirise i učiniti naredno otvaranje frižidera prijatnijim.

Piling kože

Zbog svoje teksture, kafa takođe može pružiti i odličan piling koži. Možete dodati i toplu vodu ili vaše omiljeno prirodno ulje, npr. kokosovo ulje. Zatim očistite kožu kako biste uklonili mrtve ćelije. Kada isperete, vaša koža će biti glatka i mekana.

Kafa za kosu

Kafa može čak učiniti i kosu neodoljivo sjajnom! Kafa može dati volumen kosi i sjaj. Pre nego što šamponirate, zagrabite šaku kafe i umasirajte je u kosu. Gruba tekstura je dovoljna da ukloni štetan ostatak proizvoda. Ali, takođe je dovoljno nežna da ne ošteti kosu. Zatim operite kosu kako biste isprali preostale ostatke.

Tretman protiv celulita

Celulit može biti uzrokovan lošom ishranom, dužim sedenjem za kompijuterom, pušenjem ili genetskom predispozicijom. Kafa se pokazala efikasnim trotmanom protiv celulita.

Miks kafe i tople vode koristite za piling oko desetak minuta, dva puta nedeljno, na svim mestima podložnim celulitu. Trebali biste početi videti rezultate u roku od četiri nedelje.