Prekomerna težina ili gojaznost je ozbiljan problem, jer povećava rizik od bolesti poput dijabetesa tipa 2 i srčanih oboljenja.

Do gojaznosti obično dolazi usled nezdrave ishrane i nedovoljnog vežbanja, tako da su zdrava ishrana i redovno vežbanje dva najbolja načina za mršavljenje.

Još jedna dobra stvar je dodavanje biljnih čajeva u vašu ishranu. Nekoliko šolja biljnog čaja će vam pomoći da dostignete svoj cilj i poboljšate svoje zdravlje.

Biljni čaj će pomoći vašem telu lakše i brže sagorevanje masti. Takođe smanjuje nivo lošeg holesterola.

Čaj može kontrolisati vaš apetit i zaustaviti bezumno konzumiranje hrane. Takođe, većina biljnih čajeva pomažu pri detoksikaciji i mršavljenju.

Pored toga što pomažu pri gubitku težine, biljni čajevi mogu takođe pomoći u varenju, podstiču energiju i štite od artritisa i oštećenja zuba.
Još jedna dobra vest o biljnim čajevima je što ih je lako napraviti. Sve što vam treba je topla voda i listovi čaja po vašem izboru.

Predstavljamo vam nekoliko čajeva koji vam mogu pomoći da izgubite na težini.

Zeleni čaj

Najbolji čaj za mršavljenje. Pomaže sagorevanje kalorija i povećava nivo antioksidanata u telu. Takođe pomaže telu u detoksikaciji.

Preporučuje se 3 do 4 šolje zelenog čaja svakog dana.

Čaj od mente

S obzirom da menta prirodno smanjuje apetit, čaj od svežih ili suvih listova mente takođe pomaže pri regulisanju težine.

Šolja čaja od mente između obroka smanjuje apetit. Ovo će vas sprečiti da uzimate previše grickalica punih kalorija.

Ova biljka takođe poboljšava varenje i smanjuje stres. Čak i smirujući miris mente može uticati na smanjenje apetita.

Beli čaj

Beli čaj je pun antioksidanata koji sprečavaju formiranje novih masnih ćelija. Antioksidantna svojstva jačaju imuni sistem. Kofein u belom čaju utiče na brže razbijanje masti. Takođe, ovaj čaj prirodno smanjuje apetit.

Čaj od hibiskusa

Čaj od hibiskusa blagotvorno deluje kod mršavljenja. Sadrži puno antioksidanata koji podstiču gubitak težine tako što pomažu organizmu da brže razbije masne naslage.
Čaj od hibiskusa je inhibitor amilaza uključujući i faseolamin koji utiče na način na koji telo apsorbuje masti i ugljene hidrate.