Opšte mišljenje je da smo u bolesti svi isti, međutim, lekari koji nas leče se razlikuju. Dolazimo u njihove ordinacije po lek, ali i po humani tretman, po savete, ohrabrenje, utehu. Nadamo se da ćemo se izlečiti brzo i na što manje komplikovane načine.

Dr Jelisaveta Kunosić – Veta (1946.) je ona koja, svojim alternativnim metodima lečenja, lako i brzo uspostavlja dijagnozu, a potom predlaže lečenje koje se najmanje oslanja na konzumiranje lekova, kakve smo navikli da kupujemo u apotekama. I pritom pruža pacijentima pregršt mudrih saveta, do kojih je došla vodeći dinamičan i pritom nimalo lak život.

Medicina je, od najranijeg detinjstava, ljubav i opredeljenje Jelisavete Kunosić, što je potvrdila sticanjem zvanja doktora za plućne bolesti, magistra alergologije, i specijalizacijom za internistu. Trideset godina je radila u Kliničkom centru Srbije kao internista i pulmolog, a onda se upustila u izučavanje i primenu novih, alternativnih metoda dijagnostike i lečenja.

Kvantno-informacionu medicinu je učila u Evropi, Japanu, Rusiji, a japanski kardiolog i elektroinženjer Jošijaki Okura ju je upoznao sa „o ring” metodom, kojom se bezbolno i bez ikakvih tehničkih pomagala otkrivaju bolesti. Doktorka Jelisaveta Kunosić (064/111-6157) uspešno primenjuje tu metodu, i uz pomoć viska, magneta (Energetix), minerala zeolita, ali i klasične medicine, na brz i komforan način leči pacijente. Bavi se i kvantno-magnetnom dijagnostikom i darkfield mikroskopijom žive krvi. Drži „Školu života” i obučava zainteresovane kako da pomoću „o ring” testa detektuju geopatogena zračenja, odgovorna za nastanak mnogih bolesti.

Radi kao sudski veštak, napisala je nekoliko knjiga, neprekidno se usavršava i proširuje svoja znanja. Ona je lekar koji ne samo da uspešno uspostavlja dijagnozu i propisuje lečenje, već i neumorno deli savete o tome kako da sačuvamo svoje zdravlje, disciplinujemo misli, oslušnemo vođstvo viših sila i ispunimo srca božanskom ljubavlju.

Šta je doktora klasične medicine navelo da se okrene alternativnoj i tradicionalnoj medicini?

– Navelo me je to što sam, kroz svoju medicinsku praksu, uviđala da su pacijenti, većinom, mogli tek da zaleče svoje bolesti, ali ne i da ih izleče. Lečenju kao da nikada nije bilo kraja, samim tim i konzumiranju lekova, kreiranim za saniranje posledica i simptoma bolesti, ali ne i za otklanjanje njihovih uzroka. Imala sam utisak da su duboke istine i dalje bile skrivene.

Želja za daljim stručnim usavršavanjem me je odvela u Japan, gde sam imala čast da sarađujem sa vrhunskim lekarima, pre svih sa profesorom Omurom, kod koga sam savladala veštine „o ring” testa, zahvaljujući kom se efikasno uspostavlja dijagnoza. Za mene se otvorio čitav novi svet, u kome se sve zasniva na vibracijama. Svi naši atomi, ćelije, organi, vibriraju i šalju informacije o stanju u kome se nalaze. Kada je zdrav, naš organizam ima jednu vibraciju, kada oboli ima drugu. „O ring” test prepoznaje te vibracije, preko receptora na dlanovima. Svest o vibracionom spektu u kome živimo me je nepovratno udaljila od konvencionalnog lečenja, i uvela u tradicionalno, alternativno. Uvidela sam da su mnoge metode koje sam savladavala prirodne, neke od njih tradicionalne, i da one ne mogu biti alternativa hemijskim lekovima, već da je hemija, sa svojim brzim, ali nedovoljno efikasnim dejstvima, njihova alternativa.

Da li se može reći da postoji prauzrok svih bolesti?

– Postoji nekoliko stanja koja najčešće dovode do bolesti. To su kiselost organizma, njegova hipoksičnost, odnosno nedovoljna zasićenost kiseonikom, i izloženost negativnom elektromagnetnom zračenju. U kiseloj sredini se razvijaju bakterije, virusi, tumori. Da bi se to promenilo, potrebna je alkalizacija sistema, koja se sprovodi korišćenjem hrane alkalnog svojstva, potom je važno eliminisati toksine nakupljene u organizmu, rehidrirati pacijenta, zaštititi magnetima i otkloniti razna zračenja.

Preporučujem mehanički aktiviran zeolit, koji je izuzetan stimulator ljudskog imunog sistema i čistač toksina. Zeolit je prirodni vulkanski mineral, najjači detoksikator i antioksidant koji važi za prirodnu panaceu – lek za sve bolesti, pa tako i za neke vrste raka. Od negativnih zračenja nas štite magneti, koji imaju svojstvo da ih neutrališu. Ja ih koristim kako u dijagnostici, tako i u lečenju pacijenata.


 Odlomak iz knjige: Sunčana strana tame.

„Moram da priznam da sam u tom periodu imala dva važna životna preokreta: jedan od klasične medicine ka alternativnoj, tradicionalnoj, bolje reći integrativnoj, a drugi od poluateiste ka verniku, koji se odigrao baš na Ostrogu. Stižemo, razgledamo manastir: vidik fantastičan, vilinski, izaziva strahopoštovanje, deluje nebeski nestvarno… Kelija s moštima Sveca zatvorena, drži se opelo… to traje, mi sve već obišli i skoro da krenemo kući, kad, opelo se završava i može da se uđe u keliju… Ja ulazim, pored pokrivenih moštiju stoji kaluđer, a ja treba da dodirnem mošti i poželim nešto… Šta? Brzo mi pada na pamet da poželim sve najbolje onima koje volim! Pametno rezonujem da je moja sreća uveliko zavisna od sreće i zdravlja mojih najmilijih i mojih dragih i zadovoljna zatvaram na sekundu oči… U tom trenu, nenadano, kao udar groma pogađa me neko nestvarno osećanje sveobuhvatne, božanske, bezgranične i bezuslovne ljubavi, koje mi ispunjava grudi, dušu, srce, celo telo, i celo moje biće treperi s nekom kosmičkom vibracijom davanja i upijanja, pretapanja i uviranja! Neopisivo, sveobuhvatno osećanje sreće postaje ja, a ja se u to isto pretapam bez ostatka! I shvatam da je to možda preobraženje! Reč koju nisam mogla da razumem dok je nisam osetila! Preobraženje! Izlazim totalno zbunjena, ošamućena, malo udaram glavu o krov kelije, ne osećam bol… To je, znači, to! To je ono što sam tražila do sada… Srećna sam, i bogatija za jedan neponovljiv doživljaj…”

U jednoj od svojih knjiga ste napisali da je optimizam odgovoran za dobar imuni sistem. Objasnite nam tu spregu mozga i imuniteta.

– Otkriveno je da se na leukocitima nalaze isti receptori za neurotransmitere kao na nervnim ćelijama. Onda mi je postalo jasno da smo, kad je komandant mozak dobro, i mi jaki imunološki i obratno. Stres je glavni krivac za sve i protiv njega se moramo boriti treniranjem pozitivnih afirmacija koje su, obavezno, praćene odgovorajućim emocijama. Malo vredi priča lišena emocija i vere. Udaljili smo se od boga i trebalo bi da naučimo da mu se vratimo. Kada mu se molimo ili zahvaljujemo, trik je u tome da se pomeramo u budućnost, da se ponašamo i osećamo kao da su naše želje već ostvarene. Bolesni bi, na primer, trebalo da govore da su zdravi, da se raduju tome, da se užive u to stanje, da se mentalno programiraju za njega. Pomoć stiže kada se za nju pripremimo.

Klasična medicina je egzaktna nauka, ipak, vi se, kao lekar, oslanjate i na pomoć viših sila, u čije ste se postojanje mnogo puta uverili.

– Lično sam se, kroz iskustvo kliničke smrti, uverila u to da je duša večna, da fizička smrt ne znači i konačni prestanak postojanja. Moj kratki boravak u drugoj dimenziji, koga se precizno sećam, me je oslobodio straha od smrti i naveo da verujem u reinkarnaciju. Taj drugi svet zaista postoji i ja sam se u njemu osećala veoma lepo. Toliko, da nisam želela da se vratim u fizičku realnost. Stečeno iskustvo transfera duše koristim da utešim umiruće pacijente i pomažem im da se opuste.

Profesor doktor Genadij Tjemnikov sa kojim ste sarađivali, razvio je metodu „Detekcija i korekcija negativnih informacionih stanja čoveka”. U čemu se ona sastoji?

– Oko nas se neprekidno bore svetle i tamne energije, a od nas zavisi koja će da prevlada. Nije tajna da, u drugom frekventnom opsegu, žive drugi entiteti, koji nisu prijateljski nastrojeni i koje privlače loše vibracije.

Profesor Genadij Tjemnikov, lekar informaciono-tehnoloških metoda i reprogramer bolesti, prepoznaje ljude koji su opsednuti sa više negativnih struktura, i on ih isteruje uz pomoć prethodno pripremljenih isceljujućih mentalnih programa. Tamne sile nas napadaju kada pokažemo da smo slabi, kada se žalimo, kada pričamo o svojim bolestima. Parola profesora Tjemnenikova glasi: „ćutanje je zlato”. Kada se povredite, fizički ili emotivno, izbrojte do deset, kako bi se zatvorio kanal za ulazak negativnih energija. Emitovanje dobrih vibracija se postiže prizivanjem dobra, radovanjem lepim stvarima, iskazivanjem ljubavi, zahvalnošću. Treba osluškivati svoje srce, jer nam iz njega govori božiji glas koji je oduvek i bio u nama.

Jelisaveta Kunosić

Jelisaveta Kunosić

Dobro je znati da, obraćanjem pažnje na ono što mislimo i govorimo, možemo da utičemo na svoje živote.

– Iako verujem da je sve negde zapisano, u velikom dnevniku bivših, sadašnjih i budućih života, shvatila sam i da smo potencijalni kreatori svojih sudbina. Mi pravimo izbore koje potvrđujemo svojim delanjem ili nedelanjem, svojim mislima, lepim ili ružnim, prizivajući vibraciju koju emaniramo. Danas znam da je sve važno, a najvažnije je s koliko radosti primamo ono što nam život nosi, i s koliko se snage i filozofije borimo s onim što može da nas uništi kao opomena, ili kazna zbog skretanja s predodređenog, najboljeg mogućeg puta.

Šta je, po Vašem mišljenju, smisao i cilj našeg postojanja?

– Lično usavršavanje i učenje o tome kako da budemo bolji ljudi, ispunjeni ljubavlju i saosećanjem, kako da prevazilazimo teške trenutke, a zadržavamo humanost i dostojanstvo. Kroz život treba ići otvorenih očiju, što nam može omogućiti da bolje posmatramo stvari, da povezujemo događaje, da osluškujemo svoja srca i poruke duše. Važno je i prepoznati svoje zadatke i onda učiniti sve da ih ostvarimo. Zahvalna sam na tome što sam prepoznala da je moj zadatak da budem lekar, ali onaj koji holistički leči pacijente, sa ljubavlju i željom da ne budu samo zdravi, već i srećni i puni nade.

Razgovor vodila, Slavica Ivaniš