U cilju smanjenja rizika od rezistencije na insulin uz održavanje opšteg zdravlja, potrebno je da sprovedete dobre odluke na dnevnoj bazi. To znači promenu trenutnih navika i rutina. Umesto da pijete veštačke gazirane sokove, uzmite vodu. Umesto da jedete prerađenu hranu, odlučite se za zdrave, sveže namirnice. Eliminišite parče torte posle večere i napravite sebi čaj od cimeta.

Nema sumnje da je cimet veoma ukusan — ali osim svog toplog ukusa, ovaj začin takođe nudi moćne zdravstvene beneficije. Ako već živite sa dijabetesom, cimet se pokazao veoma korisnim u poboljšavanju nivoa glukoze. Istraživači su zaključili da cimet dodat u ishrani dijabetičara može suštinski smanjiti faktore rizika po život, uključujući kardiovaskularne bolesti.

Iako je cimet posebno korisan za one koji se bore sa svojim nivoom glukoze u krvi, svi mogu imati koristi od zdravstvenih svojstava ovog korisnog začina.

U potrazi ste za zdravom poslasticom? Probajte čaj od cimeta

Postoje brojni načini kako možete napraviti vaš čaj — počevši sa cimetom. U zavisnosti od vašeg ličnog izbora, možete koristiti bilo koji čaj želite. U ovom slučaju, predlažemo vam ginseng biljni čaj koji pomaže normalizaciju nivoa šećera u krvi.

Sastojci:

  • 1 štapić cimeta (ili 1 kašičica cimeta u prahu)
  • 2. Ključala voda
  • 3. Vaš omiljeni čaj (opciono)