Predstavljamo vam pet načina kako ananas može doprineti negovanju vaše kože:

Ananas čini kožu mlađom

Efikasan je u borbi protiv oksidativnog oštećenja kože od slobodnih radikala uz pomoć antioksidanata i alfa — hidroksi kiselina.
Dokazano usporava proces starenja kože, podstiče njenu elastičnost, čini je mlađom, svežijom i sjajnijom.

Recite zbogom borama i virusnim bradavicama

Primena soka ili pulpe od svežeg ananasa na lice ili bilo koju oblast kože koja pokazuje znake moguće pojave bradavica može da se primeni, i usled lekovite moći vitamina C, da ih se reši. U međuvremenu, visoka koncentracija bromelaina sadržana u ananasu može da postigne efekat glatke kože i smanjenja bora.

Pomaže u borbi protiv akni

Akne predstavljaju ozbiljan problem za mnoge ljude, posebno tinejdžere kada hormoni podivljaju. Još jednom, visok nivo vitamina C, koji se nalazi u ananasu dolazi u pomoć, omogućavajući telu da izleči simptome i uzrok problema vaših akni. Pored toga, ananas sadrži obilje antiinflamatornih jedinjenja koja sprečavaju nove pojave i smanjuju ozbiljnost postojećih.

Postignite efekat elastičnosti

Ananas hrani kožu, poboljšavajući njeno stanje bez ikakvih neželjenih efekata. Pomaže telu u proizvodnji kolagena koji promoviše veću elastičnost i čvrstinu kože. Drugo, visoka koncentrcija vitamina C, promoviše poboljšanje kako na ćelijskom tako i na mišićnom nivou, što znači kožu koja ima veću sposobnost regeneracije, te je manja verovatnoća podložnosti znacima starenja.

Možete uživati u ovim korisnim efektima na dva načina: konzumirajući svež, organski sok od ananasa (bez štetnih aditiva ili dodatka šećera) svakodnevno, ili pilingom od pulpe direktno na lice ili druge oblasti vaše kože. Ako koristite drugi metod, samo budite sigurni da ćete pulpu dobro isprati posle, kako bromelin ne bi nagrizao kožu.

Piling kože stopala

Ananas je idealan za piling, zbog svog visokog sadržaja bromelaina, koji pomaže u uklonjanju mrtvog sloja kože. Najbolji i najjednostavniji način da se ananas koristi za piling je da odsečete veći komad ananasa i primenite ga, pri tuširanju.

Kao i uvek, umerenost je ključ. Sastojci koji se nalaze u ananasu su izuzetno korisni kada se koriste štedljivo i umereno, Međutim, oni mogu postati problematični ako se koriste prekomerno. Gledajte da ne primenjujete ananas duže od 15 do 20 minuta. Povremeno napravite kratku pauzu u primeni.