Priroda doprinosi osećanjima sreće i blagostanja. Iskoristite je, vratite se sebi.

Da li se osećate iscrpljeno, pod stresom ili anksiozno? Danas je, u našem društvu poprilično uobičajeno da sve više i više ljudi pokušava raznim lekovima da ublaži ove simptome. Bez obzira da li je to posledica uobičajenih socijalnih uslova ili nečeg drugog, lepo znati da postoji alternativa. Znajući kako da umirite svoj um, od suštinskog je značaja za ponovno uspostavljanje ravnoteže vašeg organizma.

Često se postavlja pitanje, kako se uzemljiti?
Dok je očigledan odgovor meditacija na korensku čakru, postoji i nekoliko drugih načina da se lako uzemljite, i osećate sjajno!

Budite Kreativni

Slikanje, crtanje, pa čak i bojenje, neki su od najboljih načina za uzemljenje. Ovo omogućava vašem umu kreativno ispoljavanje, kako bi ste se oslobodili nagomilane energije koja teče kroz vas, bez odstupanja.

Čak i ako mislite da niste veoma dobri u tome ili nikad ranije niste primenjivali, zabavite se. Bacite boje na platno, neka izađe sve iz vas! Ako ništa drugo, osećaćete se dobro ili možda čak i smejati sebi.

Ukoliko vam ove opcije ne odgovaraju a vi pređite na glinu i keramiku koje su takođe veoma umirujuće!

Vraćanje prirodi

Studije su pokazale da priroda pomaže da se održi i poveća naše psihološko i mentalno zdravlje, samim izlaskom i šetnjom kroz šumovita područja i disanjem u prirodi, vraća nas ravnoteži.

Priroda podstiče osećanja sreće i blagostanja tako da iskoristite je i vratiti se sebi.

Hodajte bosi

Ovo je jedan od najboljih načina uzemljenja.

Odbacite cipele i kada god je to moguće, uzemljite se. Samo nekoliko bosonogih minuta provedenih na travi donosi doslovnu vezu sa zemljom. Studije su pokazale da time možete pojačati imuni sistem, poboljšati san i ostvariti normalizaciju biološkog ritma.

Tokom duhovnog buđenja, naša energija se povlači kroz našu krunsku čakru i tako je neophodno da se nadoknadi i postigne pravilan protok energije.

Previše je dobrih stvari koje možete ostvariti hodajući bosi. Probajte, sigurni smo da će vam se svideti!

Baštovanstvo

Drugi način da se ukorenite je da sređujete baštu. Simbolika za setvu i sadnju predstavlja vašu sopstvenu energiju. Sam proces sađenja, pomaže u slobodnom protoku energije od korenske do krunske čakre.

Uravnoteženi unos proteina

Namirnice bogate proteinom više oprerećuju sistem od laganog voća i povrća. Cilj planiranja uravnotežene ishrane, koja unapređuje zdravlje i sprečava obolevanje, jeste postizanje energetske i biološke vrednosti i strukture ishrane svakog pojedinca.