Pitajte bilo koga za kafu sa dodatkom marihuane i svako će vas uputiti ka kofišopovima koji postoje već duži niz godina u Holandiji, gde je licencirani kafići služe korisnicima, decenijama.
Međutim, ta ideja nije zaobišla ni Sjedinjene Američke Države, gde kafa sa dodatkom marihuane u kapsulama, zauzima značajno mesto na tržištu, kako potrošači konačno postaju sve više informisani o lekovitim svojstvima ove neverovatne biljke.

Novi talas patrona kafe sa dodatkom marihuane, donosi korisnicima novi ukus za njihovu jutarnju radost. Kafa sa dodatkom marihuane ne samo da doprinosi dobrom raspoloženju, već je i odličnog ukusa.
Da bi se osigurala pravilna ekstrakcija ulja kanabisa i da bi se obezbedila rastvorljivost u kafi, prvo moramo pripremiti mešavinu kanabis ulja pre dodavanja. Ekstrakcija nije ni malo jednostavan proces. Potrebno je dodati sastojke koji će omogućiti dobru rastvorljivost ulja kanabisa u kafi.

Nalazimo se na pragu potpuno nove revolucije kuvanja, kako primena kanabisa postaje sve popularnija. Upotreba marihuane kao dodatka u ishrani, pojavljuje se kao legitimna i veoma unosna kulinarska potraga. Kvalifikovani kuvari napuštaju prestižne restorane kako bi preuzeli unosne poslove dodavajući kanabis u hrani i piću.

Sada jednostavno više ne postoji sumnja u zdravstvene koristi kanabisa. Ali, sve više postoji zabrinutost da će ljudi prekomernim unošenjem naneti štetu sebi i drugima, postavljajući pitanja o tome koliko je neophodna legalizacija marihuane (mada niko nije umro od ove biljke). Ali kako legalizacija postaje neizbežna, važno je da se fokus stavi na potrošnju isključivo od strane odraslih i držati proizvode od marihuane podalje od dece kako se ne bi pojavila mučnina od prekomernog unošenja tih proizvoda.

Kafa sa dodatkom marihuane ima izuzetno visoku potražnju na tržištu jer privlači radoznale strance. Slično je i kod kolača ili bezalkoholnih pića sa dodatkom kanabisa, koji imaju veću prodaju u odnosu na njihove konvencionalne proizvode.