Zvuk tibetanskih činija se od davnina upotrebljavao za regeneraciju tela. Danas se tibetanske posude upotrebljavaju sve više u holističnom lečenju u obliku zvučne masaže, gde zvučni terapeut sviranjem pomera posude i sa posebnom udaraljkom nežno udara po njima. Vibracija tonova ovih magičnih činija može da zavibrira svaku ćeliju tela, te zvučnu masažu zovemo i masažom ćelija.

Od mesta gde je posuda na telu položena, šire se vibracije zvuka po telu i kao reka putuje po meridijanima krvnih sudova. Svaku ćeliju, svaki atom tela zvuk napuni i zavibrira sa informacijom zdravlja, harmonije i ravnoteže.

Zvuk ili vibracija činije je čist i univerzan. Frekvencija zvuka omogućava vibracije vode u našem telu, te nam pomaže da se opustimo, omogućavajući nam unutrašnji mir. Ove posude mogu biti dobar alat za meditativnu praksu i izazvati stanje duboke opuštenosti. Danas većina iscelitelja koristi tibetanske činije pre obavljanja svojih tretmana, jer zvučna vibracija vibrira vodu u našem telu na ćelijskom nivou.

Dolazi do oslobođenja i regeneracije svih nivoa našeg bića. Podmlađivanje je očigledno. Zvučna masaža poboljšava cirkulaciju, u ćelijama briše tragove starih trauma i oštećenja, te olakšava bolove, povećavajući životnu energiju. Utiče na kompletnu transformaciju bića prema slobodi, ljubavi i radosti.