Da li potrošite mnogo novca na kozmetiku u prodavnici? Da li primenjujete dovoljno tretmana protiv akni i bora?

Možda bi trebalo da se rešite svih tih skupih proizvoda i početi da koristite prirodne alternative, kako biste dobili čistiju i zdraviju kožu.

Predstavljamo vam 6 poznatih tretmana kože iz Koreje:

Maska od morskih algi

Alge iz mora su odlične za kožu. Morske alge se mogu koristiti kao maska za lice jednostavnim stavljanjem listova u toplu vodu i nanošenjem na vašu kožu. Najbolje je pustiti da odstoje 15 minuta kako biste dobili pun efekat. Ovo će vam omogućiti da apsorbujete sve vrste vitamina i minerala.

Vruća masaža peškirom

Kada se toplota nanosi na kožu, doprinosi boljoj cirkulaciji. Pore se otvaraju i koža počinje da diše. Da biste primenili tretman vrućim peškirom, sve što treba da uradite je da potopite čist mali peškir u toplu vodu i odmah ga primenite na lice. Toplim peškirom polako masirajte lice oko 15 minuta. Kada završite, ne zaboravite da stavite ulje kako bi nahranili prethodno tretirano područje lica.

Hidratacija nakon kupanja

Kožu bi trebalo odmah hidrirati nakon kupanja ako stvarno želite da postignete najbolji efekat. Uverite se da ste naneli kremu ili losion čim se osušite od kupanja, jer će tada moći u potpunosti da prodre u vaše pore.

Tretman citrusima

Limunska kiselina radi čuda za oslobađanje pora od viška prljavštine i uklanjanje mrtvih ćelija kože. Da biste iskoristili moć lečenja kiselinom limuna, jednostavno iscedite limun u posudu i koristite tufer kao aplikator. Vaša koža će biti svetla, bistra i sveža.

Sojino mleko

Čak i profesionalni kozmetičari u Koreji koriste mleko od soje u svojim tretmanima. Potopite meku gazu u sojino mleko i nanesite je na kožu. Neka odstoji najmanje 15 minuta kako bi se koža nahranila i podmladila. Preporučujemo da ovaj tretman koristite dva puta nedeljno.

Tretman sa morskom soli

Morska so može dezinfikovati vašu kožu. Ona revitalizuje oštećenu kožu i umiruje područja koja su crvena i upaljena tokom vremena. Dodajte 1 kašičicu morske soli u čašu tople vode. Dobro promešati smešu kako bi se so rastvorila. Zatim potopite tufer ili vatu u slanu vodu i obrišite lice.

Pogledajte još i „Lepe i negovane ruke“