Ona je jaka žena koja čvrsto stoji na zemlji, koja se odlikuje prepoznatljivim ali pritom i nimalo pretencioznim imidžom, koja ima besprekorno držanje leđa i uvek gleda pravo. Ona je uredna, negovana, zdrava i u svemu prirodna. Poseduje savršene manire, kojih se pridržava bez ikakvog truda. Ona je dama od stila.

Otmena i prefinjena

Biti elegantan i imati stila, ne podrazumeva posedovanje originalne i skupe odeće, bundi od prirodnog krzna, veštačkih noktiju i silikonskih umetaka. Navedena svojstva mogu da se kupe, da se steknu. Ako žena pretenduje na to da se smatra damom, ona mora da poseduje urođenu otmenost, da u svemu bude autentična, nimalo stereotipna.

Dama od stila ne prati modne trendove, već nameće svoje. Oblači se u skladu sa prilikom, a trenerke nosi samo kada trenira. Kućne papuče bira sa istom posvećenošću koju poklanja odabiru svečanih salonki. Koraci su joj laki, ujednačeni, neposustajući. Dama od stila živi od svoga rada, i potpuno je nezavisna. Ima veoma čvrst karakter, definisane životne principe, dostojanstvena je i ponosna. Nikada ne jadikuje, niti otkriva svoje slabosti. Suzama se prepušta isključivo u kupatilu, u kome niko ne može da je vidi i čuje. Ne odgovara na uvrede, jer se u njima ne pronalazi. Osetljiva je na primitivizam i prostotu. Može da se pohvali ogromnim strpljenjem, prefinjenošću i uravnoteženošću. Odbija da komentariše druge ljude, jer vodi svoju, a ne tuđu brigu. Nije koristoljubiva, niti manipulativna. Osveta joj je strana, baš koliko i naslađivanje tuđim porazima. Ume da prepozna neprijatne situacije i da se iz njih elegantno izvuče. Ne pokorava se društvenim pravilima, niti teži tome da ispuni tuđa očekivanja.

Ceni sebe, usredsređena je na realizovanje sopstvenih planova, ima jasnu viziju onoga što želi i zna kako to da ostvari. Zahvaljujući neiscrpnom samopouzdanju, privlači moćne i muževne muškarce. One zbog kojih bi rado pristala da, preko Šanelovog kostima, obuče kuhinjsku kecelju.