April započinje slabim intezitetom ove godine. Mars u konjukciji sa Saturnom, 2. aprila ima otrezan uticaj. Ovde se javljaju snovi nasuprot nepokolebljivim preprekama. Međutim, nije sve izgubljeno, s obzirom da Venera u trigonu sa Saturnom kasnije te nedelje, podstiče praktične, razumne odluke po pitanju ljubavi i novca. Nedelju dana kasnije, 15-tog, javiće se osećaj povratka na put – mlad Mesec u ovnu nas podstiče da pokušamo ponovo. Istog dana, Merkur započinje direktan hod u ovnu.

Primenite tu pozitivnost sredinom meseca, ali pazite i budite realni. Kada se Venera bude protivila Jupiteru 17, ružičaste naočare mogu dovesti do razočaranja. Ovo je ujednačeno Saturnom, koji se istog dana okreće retrogradno, pozivajući nas da se okrenemo ka sebi i proučimo sopstvene planove. Nekoliko dana kasnije, Pluton postaje retrogradan, signalizirajući početak perioda psihološkog čišćenja ili recikliranja.

Ovaj introspektivni uvid olakšava dolazak Venere u blizance 24. aprila, ohrabrujući nas za druženja, koja bi mogla biti veoma potrebna tokom napete Marsove konjukcije sa Plutonom 26. aprila. Ovo je mračna, agresivna i potencijalno opasna energija, zato budite pažljivi kako ne biste preterali. Za one koji se suočavaju sa turbulentnim danima krajem meseca, Pun Mesec u Škorpiji 29. aprila će sigurno dobro doći.