Mart nam donosi iznenađujuće mogućnosti dok plivamo kroz more neizvesnosti. Prisutna je sezonska promena i obnova je u izradi. Dolazi nova astrološka godina, što znači da je nove namere potrebno podesiti na pravi način. Jedina opomena je da ćemo morati da plivamo kroz neke emocionalne talase kako bi nam bilo jasno o tome šta i gde su naši novi počeci. Znak Ribe i sve emocije koje ovaj znak nosi sa sobom, sada su u centru pažnje. Razne emocije će se osetiti i neophodnost da se uhvate neka od osećanja biće u igri dok plivamo kroz kreativni, emocionalni i empatični teren ovog znaka. Vreme je da polako zađemo u dubine njenog okeana i polako – ali sigurno doživljavamo proces obnove.

Dok razmatramo mesec koji sledi, ispoljiće se dva puna meseca i jedan mlad mesec. Ovo je period koji će nam otkriti šta vidimo sledeće u našoj priči. Stvari će nastaviti da se zagrevaju i događaji će biti u igri… ali usporavanje počinje. Mart isporučuje dva važna planetarna retrogradna hoda, usred mnogih drugih važnih planetarnih događaja, pomažući da nas vrate na polazište pre nego što krenemo napred.

Mart ove godine sviće sa uspavanim vibracijama. Pun Mesec u devici 1. marta podseća nas da nahranimo um, telo i dušu, dok nekoliko dana kasnije, 4. marta, Sunce–Neptun konjunkcija govori o oporavku i razmišljanju. Ovih prvih nekoliko dana u mesecu, oseća se neka nežna, suspendovana animacija. Skoro kao da se točak godine napreže da se okrene, ali nam daje priliku da prvo duboko udahnemo.

Uskoro, energija celog dejstva počinje da se probija. 5-tog, Merkur stiže u znak Ovna, upućujući misli da pređu granicu. Sledećeg dana, Venera prati svoje odelo, donoseći nezgodnu, skoro blago agresivnu vibraciju po pitanju ljubavi i novca. Ove energije biće prilično naporne. Međutim, 8.marta, Jupiter se okreće retrogradno u znak Škorpije, podsećajući nas na to da iskoristimo poslednju šansu za neko vreme, da se okrenemo ka unutrošnjasti i spiritualnosti. Mlad Mesec u Ribama označava kulminaciju ove lekovite energije.

Odatle, stvari kreću da se ubrzavaju. Mars ulazi u znak autoritativnog Jarca, a Sunce se pomera u znak Ovna 20.marta, označavajući prolećnu ravnodnevnicu. Ova dinamična energija pomaže da svi znaci počnu, da vode. Međutim, potrebno je biti oprezan tokom retrogradnog perioda Merkura, koji počinje 22. marta. Šokantne promene nastaju, kada Venera stupi u konjukciju sa Uranom 28. marta. Kako nas Pun Mesec u Vagi podseća na 31. mart, najbolji način da se rešimo ovakvih šokova možda je da sarađujemo sa našim neprijateljima i da se izvučemo zajedno.