Sa svom svojom brilijantnošću, vodolija dominira februarskom scenom. Vreme je proslave kineske nove godine i dana zaljubljenih. Ali na dubljem i važnijom nivou, naredne nedelje prikazuju nove početke. Sa pomračenjem Sunca započinju nova poglavlja. Uzbudljivo je i zabrinjavajuće u isto vreme.

Javljaju se prilike za novu vrstu buđenja. Na neki način, slični smo Budi, baveći se sopstvenim prosvetljenjem. Naravno da to nije sasvim isto – ali potencijal će se ogledati u kontaktu sa stvarima na potpuno drugačijem nivou. Nova vrsta razumevanja ili način gledanja na stvari je tema ovog meseca.

Sezona pomračenja je još uvek u pokretu i došlo je vreme za drugi deo priče. Ovo je vreme kada ćemo sagledati koje su zapravo naše teme za 2018. Spremite se – budite otvoreni za nove mogućnosti gde će vas Univerzum naredno odvesti.

Kako februar započinje, Merkur ulazi u znak vodolije, a prvu polovinu meseca karakteriše brzo razmišljanje i još brže akcije. Desetog februara, Sunce u vodoliji ulazi u kvadrat sa Jupiterom, planetom koja nije poznata po postavljanju granica! Dolazi do konfuzije u razmišljanju bilo da je u pitanju ljubav ili novac. Ovo bi se moglo pokazati problematičnim, naročito kada Venera istog dana uđe u znak u riba. Pasivni ton nije od pomoći u situacijama koje zahtevaju odlučnu akciju.

Nivo energije će verovatno dostići svoj vrhunac 15. februara sa pomračenjem Sunca u vodoliji. Očekujte usporavanje stvari nakon toga, ali mnogi od nas će brzo otkriti da sporije nije nužno i bolje. Teški Mars-Neptunov kvadrat 17. nagoveštava skandal i sumnju; istog dana, Merkur ulazi u znak riba, gde racionalna misao teži da se zaglavi u emocijama i strahovima. Komunikacija će verovatno biti teška sredinom meseca, a neizgovorene optužbe mogu lebdeti u vazduhu.

Stižu bolje vesti za sve zaljubljene 21. kada prelepa Venera-Neptun konjunkcija okreće bajku na uživanje. Dolazi do magije, inspiracije, romantike i poezije. Međutim, navedeno, neće nužno potrajati, s obzirom da nekoliko dana kasnije Mars i Venera ulaze u kvadrat, odnosno u bitku volje zbog ljubavi ili novca. Međutim, ako se potrudimo da održimo saosećajnost, onda se to lako može premostiti, pravilnim rečima i iskrenim namerama.