Vreme je da skratimo našu viziju i usredsredimo se na to kuda idemo dalje. Zanimljivo je da će doći do nekih prilično retkih događaja, a mesec koji je pred nama ukazuje i na pojavu plavog super Meseca.

Nema sumnje da smo spremni za akciju, kako koračamo kroz prvi mesec u godini. Jarac, sa svim svojim karakteristikama zemlje, uzemljenjem i praktičnom moći nalazi se u centru pažnje. Zamislite jarca koji se kreće po planini – uprkos svim mogućim zbivanjima. To predstavlja istrajnost, ambiciju, strpljivost, usmerenost ka cilju. Nema zaustavljanja bez obzira koliko je dalek put.

Iako nisu svi rođeni u znaku jarca, svako sadrži po neki deo ovog znaka u svojoj ličnoj astrologiji. Januar je mesec za otkrivanje. Energija jarca u predstojećim nedeljama može nam pomoći da napredujemo u godini koja je pred nama.

Sa važnom univerzalnom zelenom svetlošću koja se dešava početkom januara ( Uranov direktni hod), sada smo spremni da se pokrenemo potpuno uzemljeni. Vreme je da zakoračimo ka vrhu planine i napravimo plan za 2018. godinu. Sa pomračenjem plavog Meseca, krajem januara, počinju se otvarati nova vrata. Sada smo na savršenom mestu da vidimo gde nas put vodi dalje i to bi moglo biti nešto potpuno neočekivano.

Astrološki gledano, 2018. znači poslovanje, a svi smo upravo u ovom mesecu punog akcije: januar nam donosi dva puna Meseca, i potpuno pomračenje jednog, plus četiri planetarne promene. Pored pauze od novogodišnjeg dana, kada se pun Mesec u raku ponovo osvrće na prošlu godinu, ovo je mesec kada je potrebno da otpustimo sva prethodna zbivanja i zakoračamo ka napred.

Uran započinje svoj direktan hod 2. januara, signalizirajući brz povratak na posao za mnoge od nas — izgleda da su praznici prošli veoma brzo.

Veoma pozitivna konjunkcija između Sunca i Plutona stvara nam osećaj da je sve moguće 9. januara, a zdrav razum je na našoj strani desetog, kada se Merkur pomera u znak razumnog jarca. To je savršeno vreme za stavljanje inovativnih ideja u konkretnu praksu. Romansa i društveni odnosi mogu da se nađu na kratkim stenovitim pločama 13, jer Venera ulazi u kvadrat sa Uranom, ali mnogi će biti opušteniji do vremena kada mlad Mesec uđe u znak jarca 16. januara.

Slobodni stav prema novcu i ljubavi je udah svežeg zraka kada Venera stigne u slobode znaka vodolije 17.januara. Mars zatim ulazi u avanturistički duh strelca 26. dodajući osećaj vesele divljine.

31. Pomračenje Meseca u Lavu zaokružuje mesec sa fokusom na obilje i velikodušnost — pozovite dobrotu, milost i velikodušnost u svoj život otvorenim srcem.