1-3. decembar — „super pun Mesec u blizancima & merkurov retrogradni hod”

Decembar stupa na scenu s dosta intenziteta! Sa akcijom Marsa i nepredvidivog Urana, iznenadni sukobi su vrlo verovatni. Srećom, jedna od najznačajnijih energija 2018. godine počinje 2. decembra kako bi se ublažila celokupna situacija. Srećni Jupiter će započeti magičnu kombinaciju sa Neptunom, stvarajući početne faze jednog od najvećih faktora za olakšanje počevši od 2018. godine. Ovo je energija kojom će mnogi od nas biti očarani.

Velika novost će biti poslednji pun Mesec u godini, koji će se održati 3. Decembra. To će biti još jedan super Mesec i znak Blizanaca će doći do izražaja! Vreme je za još jedan veliki faktor iznenađenja. Zabava će nastaviti da se poboljšava – kada Merkur bude započeo svoj poslednji retrogradni hod 2017.godine u isto vreme. Pomoćiće nam da okončamo 2017, godinu sa korpom punom trikova. Kao rezultat toga, uznemireni susreti sa prošlošću, neuspešnim komunikacijama i odlaganjem putovanja su verovatni dok manevrišemo kroz sezonu odmora.

4-10. — decembar „planetarno preopterecenje”

Emocije će doći do izražaja tokom poslednjeg punog Meseca 2017. godine. Hiron, ranjeni iscelitelj, počinje direktan hod 4. decembra, podstičući stvaranje okeana emocija. Merkur će se takođe obrnuti u sudaru sa Saturnom 6. decembra – doprinoseći još većem nesporazumu koji će stupiti na scenu. Jedna stvar koja bi mogla da nas raduje u svoj ovoj „preopterećenosti” emocionalne energije je mogućnost Merkurove veze sa Uranom 10. Decembra, Uprkos svemu, stvari bi mogle započeti da idu na bolje. Možda ćemo doći do nekih dobrih vesti koje bi podigle naš duh.

11-17. decembar — „praznicni odmor”
Na svu sreću, predstoje nam praznici! Ovo je vreme kada stupa mir uz dodatak optimistične energije. Mnogima će dobro doći euforična faza – zato iskoristite sve njene prednosti. 12. decembra Sunce će napraviti inferiornu vezu sa Merkurom, stvarajući neke važne uvide iz prošlosti. Slatka komunikacija može ustupiti oko 15. decembra kada se Merkur bude susreo sa Venerom. S obzirom na Merkurov retrogradni hod, možda bi bilo dobro da budete pažljiviji u vezi sa onim što čujete. Konačno 16. decembra, uzbuđenje stupa na scenu zajedno s Suncem, koje stvara neke nove mogućnosti s Uranom.

18-24. decembar „mlad Mesec u strelcu, saturnov ulazak u znak jarca, zimski solsticij”

Karmičke plime promena polako dolaze do izražaja! Sve će započeti posebnim mladim Mesecom u znaku strelca koji će zapaliti galaktički centar 18. decembra.

Još jedna važna promena će doći do izražaja iz Saturnove promene znaka na repovima mladog Meseca decembra. Velika promena stupa na snagu 19. decembra i stvara potpuno novi teren. Spremite se za jedan od najvećih pomaka u poslednje 3 godine. Energija će zauzeti potpuno novu ulogu kao rezultat Saturna koji ulazi u znak Jarca — njegov kućni znak i mesto gde igra najbolje.

Povrh svega, promena godišnjih doba će se takođe odvijati. Solsticij, ulazak Sunca u znak jarca, održaće se 21. decembra. Ovo je najkraći i najtamniji dan u godini, a usporavanje će biti rezultat toga.

25-31. decembar — „recite zbogom 2017.”

Energija Jarca stupa na scenu i gura nas da proslavimo praznike sa ozbiljnijom notom. Boginja ljubavi ulazi u znak odgovornog Jarca 24. decembra. Deda Mraz će 25. decembra doneti malo ozbiljnosti i odgovornosti. Neko bi mogao dobiti pre uglja u carapi, nego slatkiša!

Srećom, Mesec će plesati u blizancima dok završavamo našu 2017! Ovo će nam pomoći da se nasmejemo i budemo duhoviti, da steknemo blaži osećaj višestruke energe i svega onoga sa čime smo se susretali tokom 2017. godine. Sa znakom blizanaca u igri dvostruka priroda starog i novog će doći do izražaja. U krajnjoj liniji ćemo uspostaviti ravnotežu kako budemo zakucali na vrata Novoj Godini! Srećna 2018!