Energetsko čišćenje dimom

Dim raznih biljaka, smola i minerala može biti izuzetan prečišćivač za otklanjanje negativne energije iz kuće, kancelarije ili iz tela.

Duhovno – dim pomaže duhovima, predstavlja transformaciju od čvrste materije u duh, kako se dim podiže i raspršuje u tankom vazduhu.

Fizički – dim oslobađa negativne energije u našem osvetljenom prostoru tela i na teško dostupnim mestima, zatim ih uklanja i transportuje do neba kako bi se raspršile. Dim može dezinfikovati vazduh od različitih opasnih bakterija. Zbog toga ima značajne lekovite osobine.

Najpopularnije biljke za uklanjanje negativne energije su žalfija, slatka trava, lavanda, ruzmarin, koren valerijane i druge aromatične biljke. Za prečišćavanje tela, počnite od glave pa sve do stopala. Možete raspršititi dim oko kuće za psihičku i duhovnu zaštitu od zlih duhova.

Čišćenje energije kuće

Čišćenje lošeg vazduha i negativnih energija iz kuće i radnog mesta je isto toliko važno kao i čišćenje energetskog polja. Često je važno očistiti energiju prethodnog vlasnika. Negativna energija je teška, stajaća energija koja zaustavlja protok života. Ako prostor nije očišćen, može doneti lošu sreću, strah, nesanicu, a ponekad i nasilje nad ljudima u kući ili zgradi.

Morska so

Morska so je prirodni apsorber negativne energije, zahvaljujući svojoj hidroskopskoj sposobnosti. Koristi se u gotovo svim isceliteljskim tradicijama širom sveta. Možete napraviti piling za ruke i celo telo od soli. Takođe možete uzeti gomilu morske soli i dodati u kupku. Postavite male posude sa morskom soli i vodom u uglovima vaše kuće, ispod kreveta ili u vašoj kancelariji. Koristite morsku so bez vode za kontinuiranu psihičku zaštitu. Možete i potopiti ruke na nekoliko minuta u posudu napunjenu vodom u koju je dodata morska so.

Ugalj

Ugalj apsorbuje i uklanja negativne energije. Odličan je u borbi protiv loših snova ili noćnih mora. Sameljite drveni ugalj (poželjno od ceremonijalne vatre), zavijte ga u prirodnu tkaninu i stavite ga ispod jastuka kako bi vam pomogao da spavate dok apsorbuje ponavljajuće loše misli i noćne more. Time doprinosi vašoj duhovnoj zaštiti i štiti protiv psihičkih napada.

Kupke

Uzmite veliku količinu morske soli, sipajte je u svoju kadu i potopite se na nekih 20–ak minuta. Takođe možete dodati jednu kašičicu sode. Ako osećate jake negativne energije oko sebe, stavite sumporni prašak u vodu preko noći pre kupanja. Za teže psihičke napade dodajte šest kapljica amonijaka u vodu.

Sauna

Vreme provedeno u sauni može ukloniti toksičnost i pročistiti vaše telo, emocije i dušu. Znojenjem se čistite od negativne energije.

Perje

Koristite perje, poželjno od kondora, orla ili divlje ćurke, kako biste uklonili zaostale negativne energije. Započnite od krunske čakre, odnosno glave i krenite sve do stopala. Pustite da vas pero vodi ka osećanju energetskih blokada. Perje predstavlja element vazduha.

Kamenje

Isceljujuće kamenje, poželjno kamenje crne lave, apsorbuje negativnu energiju i stvara zaštitni omotač od psihičkog napada. Možete držati po kamen u svaku ruku ili ih staviti u džepove radi uzemljenja. Za duhovnu zaštitu i oslobađanje od negativne energije iz vašeg doma i kancelarije, lupkati kamenjem oko sobe, posebno po uglovima gde se spaja zaostala energija. Nakon što ih upotrebite, potopite ih u vodu sa morskom soli kako bi ih očistili.

Amajlije

Amajlije mogu biti komadi nakita koji se nose za duhovnu zaštitu ili predmeti izrađeni od kamena, metala ili kovanog novca. Amajlije ponekad sadrže reči ili molitve. Oni se nose uz telo i napravljeni su kako bi zaštitili nosioca od psihičkih napada, štete i zlih duhova. Ponekad su blagosloveni i prožeti moćima šamana. Nosite zaštitni privezak ili narukvicu na levoj ruci, kao put do srca.

Ogledalo

Nosite ogledalo ili bilo koju reflektujuću metalnu površinu iznad vašeg srca kako biste odbili negativnu energiju ili psihički napad nazad na agresora i rasporedili ga u prazninu.

Biljke

Biljke apsorbuju i čiste negativnu energiju, proizvodeći negativne jone za prečišćavanje vazduha. Za duhovnu i psihičku zaštitu oko kuće i na prozorima postavite razne biljke sa velikim zelenim listovima, kao što su aloja vera, sabljarka, difenbahija, dracena.

Priroda

Provedite malo vremena u prirodi. Ona sadrži i emituje negativne jone, koji se suprotstavljaju pozitivnim jonima kojima smo okruženi u našim kućama i kancelarijama — u našem digitalnom društvu. Šetajte bosi koliko možete. Zagrlite drvo ili sedite leđima naslonjeni na stablo. Ono će apsorbovati vašu negativnu energiju. Plivajte u jezeru, reci, moru ili okeanu. Okrenite svoje telo biljkama i zelenim listovima, jer odbacuju zle duhove i pružaju psihičku zaštitu. Iz istog razloga treba da nosite i zelenu odeću.

Rukovanje

Ne rukujte se sa ljudima za koje verujete da su ljuti i depresivni, jer su nosioci negativne energije. Sa više od milion nervnih završetaka i receptora na dlanu ruke, rukovanje deluje kao prenos energije između dve osobe i može biti kontaminirano. Lepljivi, znojavi dlanovi mogu ukazivati na emocionalnu nervozu, strah i poremećaje.

Kristali

Postoji mnogo kristala za duhovnu i psihičku zaštitu koji mogu apsorbovati, odbiti ili očistiti negativnu energiju. Kamenje i kristali, kao što su crni opsidijan, crni turmalin i crni oniks mogu stvoriti dobru energiju. Nosite ih sa sobom ili ih stavite negde da vam budu pri ruci u vašem domu ili kancelariji.

Procesi za psihičku zaštitu

— Budite svesni i upozorenja. Koristite svoju intuiciju kako biste otkrili opasnost i lošu energiju od ljudi oko vas koji su ljuti, uznemireni ili depresivni.

— Sedite u tišini, duboko dišite zatvorite oči i pogledajte sebe kako ste okruženi balonom svetlosti. Ili zamislite izvor belog svetla iznad glave. Prekrijte se ovim zaštitnim svetlom za redovnu duhovnu zaštitu.

— Srce ispunjeno ljubavlju najjača je zaštita od psihičkog napada.