Ovan

Ovnom vlada crvena planeta Mars, planeta jake volje, a energija može biti motivišuća ili agresivna. Uticaj Marsa može vas učiniti impulsivnim, intenzivnim, da brzo delujete, ponekad čak i preterate. Emotivno možete biti vatreni sa kratkom naravi. Ovnu treba takmičarski izazov i teži ka određenom nivou uzbuđenja u bilo kom obliku. Nije zlopamtilo, već brzo oprosti i zaboravi.

Bik

Bikom vlada Venera, boginja ljubavi i ljubitelj svih lepih stvari. Ove vibracije utiču na vaše unutrašnje raspoloženje. Čini vas osetljivim i brižnim, što znači da ste omiljeni među ljudima, ali vas isto tako mogu i iskoristiti. Kada ste zaljubljeni, dajete sve od sebe, ali očekujete isto zauzvrat. A ako osećate nešto sumnjivo u vezi svog partnera, postajete posesivni i imate potrebu da ga kontrolišete. Kada vaše želje nisu ispunjene ili ako se ne ispoštuju na neki način postajete povređeni, možete se zatvoriti i potisnuti svoje emocije, dajući sebi vremena da sredite u glavi i srcu određeno stanje. Ukoliko sve ispadne dobro, bićete otvoreni, puni ljubavi, i senzualni, najbolji ljubavnik ili prijatelj. Vaše emocije prijaju vašem okruženju. Kroz život hodate lakše ukoliko vam okolina pruža sigurnost i udobnost.

Blizanci

Blizancima vlada Merkur, planeta komunikacije. Može vam brzo postati dosadno ako nemate dovoljno aktivnosti koje bi stimulisale vaš um. Često možete biti nestašni i volite da se zabavljate raznim intelektualnim igrama. Vaš izazov je da se usporite i ne popunjavate svaki trenutak stalnim aktivnostima. Reklo bi se da je to lako, ali za Blizance nije. Čim su vaše emocije izazvane, možete staviti svoje ružičaste naočare, preferirajući da vidite stvari na način kako želite, a ne kakve zaista jesu. S druge strane, veoma ste pametni, radoznali, razigranog karaktera i kada dozvolite da pokažete svoja prava osećanja, možete biti veoma sentimentalni i otvorenog srca.

Rak

Rakom vlada Mesec, što vas čini veoma osetljivim i emotivnim. Kako Mesec brzo menja znake, ova stalna promena može vas učiniti potištenim. Radite po svojim osećanjima. Pa čak i ako nešto drugačije izgleda logično, vi ćete retko ići protiv svojih osećanja i možete donositi odluke na osnovu čistog instinkta. Lako vas je povrediti, ali imate spoljnu zaštitu i instinktivno ćete je prevući kako biste se zaštitili. Pametni ste, jaka osoba i imate jaku emotivnu snagu koja bi mogla biti označena kao „krhki čelik”. Kao rak, dajete ljudima određenu količinu šanse i upozorenja, a ukoliko se i dalje igraju sa vašim emocijama, eleminisaćete sve svoje gubitke i otići bez jednog osvrtanja. Jednom kada se vrata zatvore, ona su zaključana. Ali ukoliko se prema vama ophode sa poštovanjem, dubina vaših emocija će vas pokazati kao lojalnu, zaštitničku i brižnu osobu.

Lav

Sunce kao naša najmoćnija sila, centar našeg solarnog sistema i vladar znaka Lava, daje vam samopouzdanje i snagu da preuzmete kontrolu nad svojim životom i svojim emocijama. Vi ćete nastojati da budete vođa, pogotovo kada se vaši talenti prepoznaju. Međutim, kada se emotivno ne osećate baš najbolje, vaše prirodno liderstvo može nadvladati i možete biti sitničavi i sujetni. Međutim, vi ste velikodušnog srca i duha i duboko brinete o onima koji vas vole i podržavaju. Vaše emocije su tesno povezane sa ponosom i kao što volite da budete u centru pažnje, emocije su pojačane kada ste napolju i ponosni ste na ono što radite.

Devica

Vladar je Merkur, planeta mislilac. Vi ste intelektualno biće, emotivno rezervisani i imate jak osećaj sebe. Međutim, imate tendenciju da previše analizirate i da se previše uhvatite u koštac sa sitnim detaljima koji mogu da ometaju pažnju pa da teže sagledate stvari objektivno. Znate da budete kritični i izbirljivi. Tako postupate sa ljudima koje volite i do kojih vam je stalo, inače ih ne biste ni imali na radaru.

Vaga

Vagom vlada Venera, planeta ljubavi, lepote i milosti. Nastojite da približite i uskladite suprotnosti. Često ste neodlučni, ali za ono za šta se odlučite borićete se veoma srdačno i bićete istrajni. Potiskujete sve negativno i ne pričate rado o svojoj intimi ako ste imali loših iskustava. Ne volite da vas žale već da vam se dive. Jedan od načina da zadržite svoje emocije uravnoteženim je da se stalno trudite i svoje okruženje učinite skladnijim što je više moguće.

Škorpija

Škorpijom vlada Pluton, planeta transformacije i utiče na vaš unutrašnji svet da se sa intenzitetom, snagom i željom ispitaju same dubine i dođe do istine. Emocionalno ispunjenje leži u iskrenim vezama koje uključuju jak, osetljiv i strastveni izraz. Ako vam nešto zasmeta, naljutite se ili postanete uznemireni. Skrivate svoje emocije pribranim ponašanjem umesto da otkrijete svoja prava osećanja. Na mnogo načina živite za dramu života, emotivnog intenziteta. To čini da se osećate živim. S druge strane, što jaču kontrolu nad svojim emocijama imate, moćnije ćete se osećati. Kada ste okruženi ljudima imate duboku emocionalnu obavezu da ih prihvatite sa ljubavlju i da se postavite zaštitnički.

Strelac

Vladar Jupiter, planeta mudrosti i ekspanzije. Emocije su pojačane duhom avanture, potrebom za znanjem i željom da istražite različita verovanja. Kao osoba koja traži istinu, osećate se uznemirenim ako se od vas zahteva da čuvate tajnu. Pa čak i ako istina boli, oslobodićete se emocionalne napetosti i omogućiti da se ponovo osećate prijatno u sopstvenoj koži. Volite da iskusite život u potpunosti. Pozitivni ste i optimistični i uopšte nećete ostati dugo u negativnom raspoloženju. Odlučujete se da živite život na višoj vibraciji.

Jarac

Jarčev vladar je mračan Saturn, učitelj i planeta realnosti. Utiče na vaše unutrašnje raspoloženje sa smislom i usamljeničkim kvalitetom. Kako bi se vaše emocije izjednačile, potrebno vam je vreme između obaveza i druženja sa drugima u spoljašnjem svetu. Ali važno je da ne ostanete u samoći suviše dugo, kako bi izbegli ulazak u prostor mrzovoljnog bluza. Zadovoljni ste svojim sopstvenim preduzećem, ali bolje radite kada ste u okruženju. Imate potrebu da se osećate vrednim i osećaj postignuća vam može pomoći da se zaista opustite. Ne dajete lako svoje srce, ali kada volite i steknete poverenja u posebnu osobu, dajete se celi.

Vodolija

Uran, planeta nezavisnosti i inovacija, vladar Vodolije, prožima raspoloženje individualnošću. Vi ste pionir i kao takvi, možete biti u svom svetu, ostavljajući druge da misle da ste nedruželjubiva osoba, kad ustvari vi samo sortirate stvari u svojoj glavi. Dakle, u tom smislu je bolje da se družite sa ljudima koji su sigurni u sebe i koji će vam omogućiti slobodu da budete ko ste. Tek tada možete postati zaista uravnoteženi emotivno. Inače ste stalno u brigama i možete biti nepredvidljivi što važi i za vaše emocije. Dobar razgovor sa pravom osobom umiriće vašu dušu.

Ribe

Neptun, planeta inspiracije i saosećanja je vladar Riba. Utiče na vaše emocije sa dubokom osetljivošću i empatijom. Meditativna tišina koja vam omogućava pristup snovima i mašti će zadržati vaše emocije pod kontrolom. Ravnoteža između eskapizma i stvarnosti je ono što vam pomaže da budete uzbudljivi u ovom svetu. Ključ za vašu sreću je svetilište, mesto gde se osećate sigurnim. Osetljivi i osećajni, lako pokazujete svoje emotivno stanje. Iz tog razloga, morate biti selektivni kada su u pitanju ljudi sa kojima delite svoj život. Često brinete previše i možete lako preuzeti stavove i emocije drugih ljudi. Kada je u pitanju dupla riba, ključ za emotivnu stabilnost je da osigurate ravnotežu između analitičkog uma i svog srca.