1-8. oktobar — pun Mesec u ovnu

Oktobar mesec započeo je na prilično visokom nivou moći Marsa i Plutona, koji su se okupili u vrlo korisnom trigonu 1. oktobra. Ovo nas čini da postanemo veoma produktivni i bavimo se najvećim poslovima. Njihov uticaj, zajedno sa nekim drugim planetarnim dešavanjima nas čini spremnim za veoma uticajan pun Mesec u ovnu koji se održava 5. oktobra.

Uprkos mogućnosti povezivanja ovog meseca sa punom mesečinom, postoje neke glavne primedbe koje treba znati. Mnoge veze će dostići svoj momenat, naročito 8. oktobra kada se slatka mala Venera uhvati u grubim raspravama sa Saturnom.

9-15. oktobar — jupiterov ulazak u škorpiju

Promena se oseća u vazduhu, ali će se pojaviti neuspeh i potencijalni problemi u borbi kako se prilagođavamo promenama. Sa Merkurom, Marsom, Plutonom i Saturnom, možemo očekivati neku vrstu razdora. Iznad svega, ono što treba da ostane na čelu našeg uma je srećna planeta Jupiter i njen ulazak u znak škorpije 10. oktobra. Jupiterova promena znakova je veoma bitan trenutak u horoskopu — pogotovo jer se to dešava samo jednom godišnje. Što je najvažnije, počeće da uzima maha kod svakog od nas u novom dvanaestogodišnjem ciklusu naglašavajući određenu oblast u našem životu.

Sa Škorpijom koja dolazi u centar pažnje, vreme je da se bavimo dubljim pogledom u misterije sveta.

16-22. oktobar — mlad Mesec u vagi

Velika nedelja je pred nama. Merkur započinje promene, 17. oktobra, dok pliva duboko u dubinu Škorpije. To nam pomaže da se pripremimo za još jedan mesečni događaj — oktobarski mlad Mesec u Vagi 19. oktobra. Potom 22. oktobra, i Sunce i Mars prelaze u drugu promenu znaka. Sunce ulazi u dubine Škorpije, a akcijom vođeni Mars prelazi u mirnu Vagu. To sve se dešava u samo nekoliko kratkih dana i naglasak će biti na vezama.

23-29. oktobar — uhvati priliku uz planetu sreće — Jupiter

Najupečatljivija dešavanja ove nedelje dolaze od Jupiterovog godišnjeg susreta i pozdrava Suncu 26. oktobra. S obzirom na to da je Jupiter najsrećnija planeta, neki od nas će uhvatiti priliku ili u najmanju ruku imati prilično dobar dan. Intenzivnija energija će se desiti 27. oktobra, kada se Venera premešta u stresni kvadrat sa Plutonom. Osećanja će verovatno postati ekstremna i važno je da budete svesni podtokova onoga što je u pokretu.

30-31. oktobar — noć veštica

Srećna noć veštica! Srećom, najsablastniji godišnji odmor bi trebalo da bude prilično miran sa planetarne perspektive. Mistični Mesec u ribama će pomoći da se očara noć i dovede nas bliže magiji svih duhova, goblina i veštica.