1-3. septembar — energičnost događaja — dozvolite sebi da se „otkačite”

Septembar započinje sa Mesecom u jarcu što nam pomaže da započnemo energično. Navedeno će nam pomoći da se udaljimo od napetosti nastale u prethodnih nekoliko nedelja.

2. septembra, situacija će se malo promeniti, kada Mars uđe u trigon sa Uranom. Njihova energija će nas ubediti da prihvatimo našu energičnost na dobar način! Očekujte dramatičnu promenu – ili iznenadnu promenu događaja.

3. septembra, kada se Merkur (u poslednjoj fazi svog retrogradnog hoda) susretne i zaseni sa Marsom u Lavu.

4-10. septembar — „direktan hod Merkura i pun Mesec u ribama”

Spremite se za najvažniju nedelju meseca! Prvo, 5. septembar će biti trenutak za slavlje kako Merkur započinje svoj direktan hod. Treći, i verovatno najintenzivniji, retrogradni hod 2017. godine je zvanično završen. Što je najvažnije, Merkurovo okretanje uključuje posebno pomračenje Sunca, tačku koja pomaže da se ponovo aktivira i donese dodatni uvid u to gde se nalaze naša nova poglavlja.

Pored toga, 6. septembra se održava pun Mesec u ribama, tačno pored Merkurovog preokreta, što će stvoriti novu prekretnicu kada idemo dalje i završavamo sve naše nedovršene poslove. Ovaj pun Mesec ima neko veoma posebno značenje.

11-17. septembar — „posvećenost prema onima koje volimo”

Odnosi i posvećenost prema onima koje volimo dolaze do izražaja ove sedmice.

12. septembra Venera koja se nalazi u lavu će se preseliti u trigon sa Saturnom. Ovo možemo koristiti kako bismo pokazali posvećenost prema onima koje volimo i želimo da zaštitimo.

Nakon toga će doći vreme da zasučemo rukave i da se bavimo poslovima kako bi stvari konačno krenule da funkcionišu. 13. septembra, Saturn će testirati Sunce i postaviti neke prepreke koje će nam se naći na putu.

Vikend od 16. do 17. septembra biće prilično uzbudljiv na nekoliko načina. Planirajte nešto zabavno i potpuno drugačije. Neki od nas će steći nove i neobične veze. Naša energija će se pokrenuti.

18-24. septembar — „ravnodnevnica i Kazimi mlad Mesec u devici”

Dva velika događaja će osvetliti ovu važnu sedmicu septembra. Prvi će se održati od 19. do 20. septembra (u zavisnosti vremenske zone) sa Kazimi mladim Mesecom u devici. Mlad mesec ima potencijal i sposobnost da nas u trenutku uzemlji. Sa prevelikom količinom energije devica je u igri kada treba iskoristiti sve prednosti ovog znaka.

Nakon toga, sledi ravnodnevnica. Ovaj poseban trenutak obeležava ulazak Sunca u izbalansiranu vagu. Sezonska promena donosi novu energiju koja stupa na scenu i pomaže nam da dočekamo novu vrstu ravnoteže u našem životu.

25-30. septembar — „Moćno putovanje — Plutonov direktni hod i konačna Jupiter Uran opozicija”

Nema sumnje da će se septembar završiti veoma intenzivno kako bi se stvorio veliki pritisak i kako bi bili spremni da krčimo nove puteve. Tokom nedelje biće prisutna visoka energija i važno je da se pripremite za smene koje treba da se dogode. 25. septembra, kada će komunikacija postati konfuzna i dovesti nas u Plutonovo putovanje u znak jarca 27. septembra.

Najveći preokret biće isporučen od strane Jupitera i Urana, koji će se završiti 28. septembra. Ovo će biti poslednja opozicija Jupiter–Urana koja je u igri od decembra 2016. godine. Njihova energija će nas pokrenuti da napustimo svoju zonu konfora i učinimo nešto drugačije. Ako niste izašli makar malo izvan svojih okvira 2017. godine – ovo je dobro vreme da to učinite.

U pitanju su veliki planetarni preokreti iz kojih proizlaze velike ciklične smene. Na kraju dana, Univerzum je u pokretu usmeravajući nas gde treba sledeće da idemo.