1-6. avgust — „velike promene uvek slede nakon haosa”

Mesec avgust počinje retrogradnim hodom Urana. Ako ste se osećali zatvorenim i ograničenim, onda će Uranov povratak 2. avgusta podstaći potrebu da se još više oslobodite. Ovo će takođe biti vreme kada će neki od nas biti pozvani da se osvrnu i sagledaju da li su promene koje su do sada napravljene 2017. išle u pravcu i na način koji smo želeli.

Stvari će nastaviti da se zagrevaju, jer doživljavamo treći i poslednji Jupiter kvadrat Pluton 4. augusta. Ovo će biti važan završetak jednog od najuticajnijih tranzita 2017. godine.

Uticaj Jupitera i Plutona stvara potrebu za pravdom u našem ličnom životu – kao i u društvu. Takođe je stvoren potencijal za neke od naših najvećih uspeha ili neuspeha – u zavisnosti od toga kako smo ga koristili.

7-13. avgust — „pomračenje punog meseca & retrogradni hod merkura”

Nedelja počinje pomračenjem punog meseca. 7. avgusta, doći će do magične vožnje kako doživljavamo veoma uticajan i oportunistički pun mesec u vodoliji. Pun Mesec uvek pojačava energiju – ali pomračenje stvara još veće događaje.

Sledeće što sledi, biće Merkurov retrogradni povratak u znak device 12. avgusta. Stvari se uvek uskomešaju kada Merkur napravi preokret i ovo će samo doprineti jačanju i prilagođavanju energije u mesecu.

14-20. avgust „ispitivanje veze”

Veze mogu postati intenzivnije ove nedelje. 15. avgusta, Venera će krenuti direktno uz Pluton dok se suočavaju u intenzivnoj opoziciji. Da ne pominjemo, Jupiter koji se uključuje u zahuktalu situaciju 16. avgusta. Srećom, Uran se pojavljuje 20. augusta kako bi spasao situaciju, jer nam daje priliku da izađemo iz intenzivne situacije. Sva ova dešavanja su u zoni ultra moćnog sunčevog pomračenja naredne nedelje — glavnog dešavanja godine, ako ne i veka!

21-27. avgust „totalno pomracenje sunca u lavu”

Spremite se za jednu od najznačajnijih nedelja godine! 21. avgusta ćemo doživeti jedno od najmoćnijih Sunčevih pomračenja, možda i čitavog veka. To će se odigrati na vrlo posebnom 29. stepenu lava koji dodiruje kraljevsku zvezdu Regulus.

Stvari će nastaviti da se zahuktavaju pored pomračenja, posebno kada su veze u pitanju.

Sunce će promeniti znak 22. avgusta i ući u znak device. Konačno 25. avgusta, Saturn će započeti svoj direktni hod u znaku strelca. Pokazaće, kako se težak rad, strpljenje i upornost stvarno mogu isplatiti!

28-31. avgust — „zatišje nakon oluje”

Dolazi do usporavanja preokreta. Najveća vest je Merkurov povratak u znak lava 31. augusta. Na samo nedelju dana smo od finala Merkurovog retrogradnog perioda, koji je poprilično važan u celoj priči.