1-4. jun — „Venera nadvladava”

Mesec jun počinje, toplom vatrenom kombinacijom između Venere u ovnu i Saturna u strelcu. Njihov uticaj ima potencijal da nas stavi u stanje privrženosti i predanosti. Možda će taj uticaj ovladati nama nekoliko dana kasnije. 3. juna, Venera će napraviti sudar sa Uranom. Neka neobična dešavanja mogu se pojaviti kao rezultat toga — naročito u pogledu ljubavi i novca. Na sreću, u etru leprša dobra količina sreće kako se Jupiter kreće u lepom trigonu sa Suncem.

Vikend će se zatvršiti na zanimljiv i možda pomalo konfuzan način. 4. juna. Mars će se odseliti iz blizanaca u više pasivni, rezervisan i emocionalni znak raka. Spremite se da plivate kroz neke emotivne vode – naročito kako Neptun ulazi u kvadrat sa Suncem.

5-11. jun — „pun Mesec u strelcu i direktni hod Jupitera”

Mnoga zbivanja se po planetarnoj prognozi dešavaju ove nedelje. 6. juna, Venera će igrati svoj put u znaku Bika i tu će veoma dobro izgledati. Komunikativni Merkur, će svoj put započeti u Blizancima 7. Juna, kada će takođe dobro funkcionisati s obzirom da su Blizanaci, znak s kojim najbolje sarađuje.
Najveća novost u nedelji će, naravno, biti pun Mesec u strelcu koji će biti 9. juna. Ovo će verovatno biti i najveći i najuticajniji dan juna — naročito jer će Jupiter konačno započeti svoj direktan hod.

12-18. jun — „provera stvarnosti”

Spremite se za veliku proveru ove nedelje. Najveća planetarna vest uključuje Neptun, planetu koja ponekad može „zaglaviti u oblacima.” 16. juna, Neptun će promeniti emotivni izgled kako započinje svoj godišnji obrt retrogradno. Neki od nas se mogu naći u „okeanu emocija” ili trenutku neizvesnosti kao rezultat toga.

18. juna, će biti vremena za slavlje na dan očeva. Sa pozitivne strane, Mesec u znaku ovna može dovesti do nekih izazova. Suočavanjem Merkura i Saturna možemo očekivati neku lošu komunikaciju.

19-25. jun — „letnja ravnodnevnica i mlad Mesec u raku”

Vreme je da dočekamo novu sezonu! Letnji solsticij, ili početak leta na severnoj hemisferi i zime na južnoj hemisferi, odvija se 20. do 21. juna (u zavisnosti od vremenske zone) pozdravljajući novu energiju. Letnji solsticij je najsvetliji i najduži dan u godini koji nam omogućava da „pustimo svetlost”.

Vruća tema u nedelji je mlad Mesec u raku 23. juna. Postoje neke teške ljubavne vibracije koje se dešavaju sa ovom temom koja ima potencijal da nas onesvesti – u dobrom smislu!

26-30. jun

Svi mi možemo uhvatiti sebe kako sanjarimo o nekim mogućnostima, ali ovo je nedelja kada trebamo biti prizemni i sagledati realnu sliku. 27. juna, Merkur će biti u trigonu sa Jupiterom i Neptunom vršeći pritisak kako bi nam izbacili te oblake iz glave. Ovi problemi će nas odvesti do zagrejane igre između Merkura i Marsa 28. juna. Neki od nas će se uhvatiti u koštac sa nekim dubokim mentalnim mislima ili teškim komunikacijama. Sve ovo biva spojeno sa retrogradnom Hironom 30. juna. Dodatna doza osjetljivosti će se osetiti u vazduhu kao rezultat toga. Letnja sezona počinje zagrevanje!