Konačno je došlo vreme kada možemo da se oprostimo sa toliko retrogradnih kretanja i kada stvari ponovo počinju da se odvijaju ka napred. Ulazimo u zonu gde smo usmereni u pozitivnom smislu. Lepom saradnjom Saturna i Urana, počećemo da uviđamo neke nove mogućnosti i promene koje želimo da ostvarimo.

Sve što je bila rutina, sada ima potencijal da udahne novi život. Transformacija je u vazduhu. Mnogi od nas su u potrazi za novim iskustvima i majski planetarni teren je samo ulaznica kako bi stupili u kontakt sa tim promenama.

Ključne astrološke tačke za maj 2017.

Direktan hod Merkura, pun Mesec u škorpiji, Mars trigon Jupiter, Saturn trigon Uran, mlad Mesec u Blizancima i Mars opozicija Saturn.

1-7. maj — „Direktan hod Merkura!”

Maj mesec počinje dobrim vibracijama kako Mesec prolazi kroz svoj omiljeni znak, rak. 1. maj takođe obeležava proslavu Beltane, drevnog keltskog festivala koji obeležava pola puta između prolećne ravnodnevnice i letnje dugodnevnice. To je dan plodnosti, izobilja i što je najvažnije dan zahvalnosti.

Znamo da ćemo svi biti veoma zahvalni za početak direktnog hoda Merkura 3. maja — jer se 2.maja zvanično završava Merkurov retrogradni hod 2017. Sada je vreme da se zvanično krene napred sa svim onim stvarima koje smo držali na čekanju. Kada se osvrnemo na predhodni otežavajući period, ne zaboravite sebi da prepišete zaslugu za sve ispravke napravljene tokom poslednje 3 nedelje. Navedeno će imati koristi na duži rok!

8-14. maj — „Visoka energija Punog Meseca u Škorpiji”

Merkur i Uran se sudaraju po treći put, stvarajući neke neočekivane obrte 9. maja. Navedeno u kombinaciji sa super produktivnom snagom Sunčevog trigona sa Plutonom u isto vreme ukazuje da će mnogi od nas biti u zaletu — na dobar način!

Najtoplija vest u nedelji će bez sumnje biti pun Mesec u škorpiji 10. maja. Ali pored toga, postoji tona drugog planetarnog dešavanja.

Akcija pokrenuta Marsom dobija veoma neprijatnu upletenost sa Neptunom 11. maja koji će izvući neke skrivene probleme prilikom punog meseca u Škorpiji. Srećom Jupiter će uzeti zamah kako bi se spasila nedelja 12. Maja.

15-21. maj — „Prilika da napravite promenu”

Komunikacija u centru sa Merkurom će ponovo ući u znak bika kako započnemo sa nedeljom. Što je još važnije, Saturn će napraviti veoma važan trigon sa Uranom 18/19. maja, podstičući priliku za mnoge od nas da se povuku izvan svojih okvira i naprave neku izmenu. Ova energija je važan deo planetarnog miksa 2017. koji nas podstiče da promenimo svoje uobičajene tokove.

Sunce će zaći u tranziciju sa znakom Blizanaca 20. Maja, kada se krećemo ka novoj zoni potrebe da budemo spontani i da se malo zabavimo.

22-28. maj — „Maneverisanje kroz mlad Mesec u blizancima”

Velika nedelja nam predstoji i verovatno će fokus biti oko energije mladog Meseca u blizancima, koji se održava 25. maja. Neće prestati na tome, jer će energija nastaviti sa rasplamsavanjem, kako nedelja protiče. Očekujte blokade puteva, prepreke i potrebe da budete fleksibilni 28. maja, posebno sa Marsom i Saturnom koji su uključeni u svoj toj napetosti.

29-31 maj. — „Kraj meseca, veliko finale”

Mars i Saturn će i dalje biti uključeni u neku napetost kako nedelja odmiče, tako da bi trebalo oči držati širom otvorenim. Planirajte da budete okruženi ljudima koji su vam dragi.

Uprkos tenziji koja izbija na površinu, mesec će se završiti na veoma visokom nivou. 31. maja, kada će Merkur podstaći moć Plutona u dobrom smislu, pomažući da se olakšaju bilo kakva opterećenja. Venera, planeta ljubavi, će se takođe kretati stvarajući neke vrlo povoljne varnice.