1-2. april — „Venera se povlači u znak ribe”

Mesec april počinje važnim planetarnim tranzicijama. Već drugog aprila, Venera se na svoj način povlači u znak Ribe i započinje svoj retrogradni hod.

Veoma različit ton će stupiti na scenu. Plima počinje da se prebacuje na nesebičnu ljubav. Ljudi će obraćati više pažnje na druge i empatija će početi da raste. Ljubav će delovati na višoj oktavi i svi ćemo morati da se uskladimo sa odgovarajućom rezolucijom.

3-9. april — „retrogradni hod Saturna i Merkura”

Vreme je da se situacija stiša putem dva važna planetarna retrogradna početka ove nedelje. Dobra vest je da postoji velika produktivnost koja će se uključiti. 5. aprila, Mars ulazi u trigon sa Plutonom i pomaže nam da ostvarimo sve što nam je potrebno. Sposobnost da se fokusiramo na nešto važno, izbija u prvi plan.

Jedini problem je što će Saturn (u strelcu) započeti svoj retrogradni hod ubrzo nakon toga, između 5. i 6. aprila (u zavisnosti od vremenske zone). Na kraju, kao šlag na tortu, Merkur započinje svoj retrogradni hod 9. aprila. Vreme je da usporimo, ponovo analiziramo svoj plan i vratimo se korak u nazad u cilju poboljšanja stvari iz prošlosti. Znamo da smo svi spremni za tu zabavu.

10-16 april — „Ružičasti Pun Mesec u Vagi i direktan hod Venere”

Dva važna događaja će dovesti do izbijanja mnogih varnica ove nedelje. Aprilski pun Mesec, koji se održava u znaku Vage 10. / 11. aprila će nam prvi zaokupirati pažnju.

Sledeće što će uslediti će biti direktan hod Venere 15. aprila. Retrogradni hod Venere će zvanično biti gotov! Venera će sada biti ponovo rođena kao jutarnja zvezda i stvoriti novi početak u nekoj oblasti našeg života. Važne karmičke mogućnosti su sada prisutne, kao i potencijal za oproštaj, ljubav i sposobnost da zaboravimo na prošlost. Uskrs, 16. aprila, ima tonu planetarnog potencijala sa oportunističkim velikim požarom u trigonu.

Nedelja počinje 17. aprila, lepim i produktivnim planetarnim Suncem u trigonu sa Saturnom. Bik će zvanično preuzeti mesto 19. aprila sa godišnjim ulazom Sunca u uzemljenji, luksuzan i istrajni znak. To je doba godine kada je vreme da usporimo, izrazimo zahvalnost, i cenimo male stvari.

Pluton će započeti retrogradni hod 20. aprila uz neku žestoku unutrašnju, podsvesnu dramu. Na kraju, Mars će se preseliti u Blizance 21. aprila pomažući nam da ostvarimo svoje ciljeve.

Dan planete Zemlje spada 22. aprila ove godine i označava savršenu priliku da ispoštujemo našu planetu!

24-30 April — „mlad Mesec u biku”

Aprilski mlad Mesec, koji kulminira 26. aprila, biće velika vest u nedelji. Uprkos svim retrogradnim kretanjima, posebne prilike mogu uslediti.
Mesec se može zatvršiti uzburkanim tonom 28. aprila, sa Venerom koja ponovo ulazi u znak ovna ( po poslednji put) i retrogradni hod Merkura praveći sudar sa Uranom.