Astrološka analiza za januar 2017. nam pomaže da sagledamo kuda to zaista želimo da idemo u novoj godini.

Nova godina nam isporučuje novu energiju. Prvi mesec 2017. će nam pomoći da zaboravimo prošlost i pređemo na potpuno novu teritoriju. To je zvanično vreme kada ćemo se osloboditi raznih blokada i prepustiti Univerzumu da nas vodi.

Zaista dobra vest je da će Merkur započeti svoj direktan hod s početka meseca. Ovo će nam omogućiti da sagledamo kako su sva naša nedavna prilagođavanja i dosadna odlaganja u stvari išla u našu korist. Novi plan zvanično može početi da se formuliše kao rezultat. Nešto novo je na vidiku i samo je pitanje vremena kada ćemo to uvideti.

Istina je u tome da će januar isporučiti neke vrlo važne preokrete. Lepota je u tome da stvari počinju da preuzimaju akciju već u samoj ranoj fazi!

Ključne astrološke tačke za januar 2017. su direktan hod Merkura, pun „vučji” Mesec u raku (prvi pun Mesec u godini), Mars kvadrat Saturn, mlad Mesec u vodoliji (prvi mlad Mesec u godini) i kineska Nova godina.

1-8. januar – dobrodošli u 2017. i Merkurov direktan hod

Januar počinje sa malo nižom energijom zbog prilično bližeg nalaženja Marsa (planete akcije) i Neptuna (uspavane planete). Ali stvari počinju da oživljavaju poprilično brzo. Počev od 2. januara, visoko kotirana Venera ulazi u emotivne Ribe. To će se odraziti poprilično dobro po pitanju veza svih vrsta, jer Venera funkcioniše veoma dobro u ovom znaku.

Komunikativni guru Merkur 4. januara, se vraća strelcu u svojoj završnoj etapi retrogradnog besmisla. Stvari mogu postati malo izvan svoje ravnoteže nekoliko narednih dana. Vatreni Pluton će se sastati sa Suncem 6. januara pomažući nam da postanemo odlučni i fokusirani na ono što treba da uradimo. Ali kao šlag na tortu dolazi 8. januara, kada Merkur najzad započinje svoj direktni hod!

9-15. januar – januarski „vučji Mesec”

Prvi pun Mesec 2017. godine, 12. januara. Pun Mesec u raku (22° ♋ 27′) će upaliti noćno nebo i napraviti pometnju. Ovaj vučji Mesec će biti deo visoke energije velikog kardinalnog raskršća.

16-22. januar – intenzitet i mala pobuna stupaju na pozornicu

Velike emocije će započeti 16. januara kako se Mars bude približio Hironu, ranjenom iscelitelju. Neke stare rane iz prošlosti mogu početi da izbijaju na površinu u cilju oslobađanja. Može doći do besa, i pobune 19. januara. Dobra vest je da to označava tačku u kojoj Sunce prelazi u briljantnu i inventivnu vodoliju. Loša vest je da će Mars i Saturn biti u suprotnosti jedno sa drugim stavljajući bes i grubu energiju u vazduhu.

23-29. Januar – mlad Mesec u vodoliji & kineska Nova godina

Mnoga dešavanja će se odigrati ove nedelje. Sve će se vrteti oko mladog Meseca u Vodoliji (8° ♒ 15′) 27. januara, što dovodi do kineske Nove godine 28. januara. Vreme je da poželimo dobrodošlicu novom početku i pripremimo se za sve ono što nam predstoji. Mlad mesec će takođe prikazati 29. Marsovu promenu znaka, kao i tešku Venera / Saturn kombinaciju.

30-31. Januar zatvaranje meseca

Mesec se zatvara introspekcijom Merkur / Pluton kombinacije u igri. Komunikacije takođe mogu biti malo rasute 31. januara kada se Merkur sastaje sa Uranom u izazovnom kvadratu. Međutim, ovo utiče na svakoga posebno. Spremamo za sezonu pomračenja u februaru što će stvoriti prve značajnije promene u godini.